To je to što me zanima!

Zmiju su tjerali dimom pa su morali rastavljati auto

Zagreb: Vlasnika su konobari obavijestili o zmiji pod haubom. Mislio je da se šale. Neotrovnu zmiju će služba za zbrinjavanje pustiti van grada
Vidi originalni članak

Konobari kafića kraj kojeg parkiram auto u Vukovarskoj ulici nazvali su me ujutro u pola devet i rekli da mi se ispod haube uvukla zmija. Isprva sam pomislio da me zafrkavaju, ali kad sam došao do auta i podigao haubu vidio sam da nije šala, ispričao nam je Boris Dmitrovski iz Zagreba. Vlasnik Seata Ibize nije se usudio dirati zmiju dugačku metar i pol jer nije znao o kojoj vrsti je riječ i da li je otrovna. Odmah je pozvao Službu za zbrinjavanje životinja Dumovec. Djelatnici službe isprva su životinju pokušali istjerati dimom paleći staru gumu, ali nisu uspjeli. Nakon gotovo dva sata nadmudrivanja sa zmijom i nekoliko rastavljenih dijelova automobila, koje je iskoristila za sklonište, smuka su uhvatili i odnijeli. U službi za zaštitu životinja jučer su nam rekli kako planiraju smuka još tokom dana pustiti u prirodu izvan grada.
- Smuk je bezopasna i zaštićena zmija. To su životnije koje vole toplinu tako da izlaze iz skloništa, najčešće na beton koji se brzo grije - rekao je stručnjak za zmije dr. Zoran Tadić. Prošli četvrtak u centru Osijeka također je pronađen smuk, gmizao je po Trgu Ante starčevića. Jedan je nađen na upravljaču parkiranog motora u Ludbregu. Tunel Sv. Rok okupirali su pak poskoci, zmije koje su otrovne.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Kurcoslav 07.06.2010.

    Užas, zmija pod haubom auta, a da ni neznaš

  • HUMI 07.06.2010.

    odma me ubijte.... herc bi me strefija samo tako..

  • crazy-girl87 07.06.2010.

    u jbt pa nije baš mala

Komentiraj...
Vidi sve komentare