To je to što me zanima!

Zna se ime prve žrtve vulkana: Eva je na otoku bila s obitelji

Policija je objavila ime prve žrtve erupcije vulkana na Bijelom otoku, a potraga za tijelima ostalih osoba koje su ondje nestale u ponedjeljak nastavlja se
Vidi originalni članak

Pronađeno je tijelo dvadesetjednogodišnje Eve Browitt, Australke iz Melbournea koja je turistički boravila na otoku s obitelji. 

Njezini otac Paul i sestra Stephani hospitalizirani su i liječe ih od teških ozljeda. 

Dosad je potvrđeno 15 poginulih, a dvadeset ih je na odjelu intenzivne skrbi gdje su zbrinuti zbog teških opeklina. U petak su tijela šest poginulih prevezena s otoka nakon visokorizične operacije spasilaca. 

Novozelandski policijski i vojni ronioci u subotu su u kontaminiranim vodama Bijelog otoka nastavili potragu za nestalima.

SLABI AKTIVNOST VULKANA Ronioci u opasnim vodama i dalje traže još dvoje poginulih

Okolnosti potrage nisu optimalne, s obzirom na vrlo slabu vidljivost na nekim mjestima. Ronioci kažu da je more na obalu izbacilo puno mrtvih riba i jegulja.

Policija analizira sve informacije i procjenjuje moguće sljedeće korake, a Nacionalni sustav za procjenu geološke opasnosti Geonet navodi da se mogućnost još jedne erupcije na Bijelom otoku u subotu lagano smanjila te da preostaje oko 35 do 50 posto izgleda za novu erupciju u sljedeća 24 sata.

NOVI ZELAND: Vojska izvukla tijela još šest poginulih u erupciji vulkana

Među 47 ljudi koji su se u trenutku erupcije vulkana zatekli na otoku bilo je australskih, američkih, njemačkih, kineskih, britanskih i malezijskih turista. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • BlackRaven 14.12.2019.

    Turisti na otoku koji je aktivni vulkan? . Prirodna selekcija na djelu

  • škver 14.12.2019.

    Nadam se da tu turistička noga više nikada neće kročiti.

  • Eva Maras 14.12.2019.

    Kao dijete sam čula iz usmene predaje, da je radoznalost ubila mačku koja je imala devet života i od tog trenutka nestala je moja potreba za pustolovinama, posječivanje opasnih mjesta i opčenito za egzotikom i andrenalinom te vrste. Nije potrebno sjesti na vrelu peć, da bi saznali da je tabla vruća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare