To je to što me zanima!

ZOO u Zagrebu: Turisti zalutali do lavova, vrata bila otvorena?

U Zoološkom vrtu pak uvjeravaju da su vrata bila zatvorena i da su posjetitelji prekršili pravila ponašanja. Naime, do lavova su uz vrata još i rešetke i tanke žice električnog pastira
Vidi originalni članak

Posjetitelji zagrebačkog Zoološkog vrta u Maksimiru rekli su za portal Index da je ograda bila širom otvorena i nigdje nisu vidjeli obavijest da je tamo zabranjen ulaz. Zbog toga su, tvrde, zalutali do nastambe s lavom. Izrazili su i zabrinutost jer misle da je neko dijete moglo slučajno gurnuti ruku kroz ogradu kako bi dotaknulo lava.

U Zoološkom vrtu pak uvjeravaju da su vrata bila zatvorena i da su posjetitelji prekršili pravila ponašanja.

- Kako bi se posjetitelj približio Kongu, trebao je hodati nekoliko minuta kroz prostor za koji je jasno da nije namijenjen posjetiteljima i koji je bio zatvoren. Osim toga, lavlja nastamba maksimalno je zaštićena, što uz rešetke podrazumijeva i splet tankih žica električnog pastira. Ipak, za dijete je odgovorna odrasla osoba u njegovoj pratnji - poručili su iz Zoološkog vrta i dodali da će razmisliti o postavljanju dodatnih oznaka da upozore posjetitelje.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • TamnaZvijezda 11.08.2018.

    Životinje nisu stvorene da budu zatočene, već da vladaju prirodnim prostranstvima. Kako neko može pisati o ovom lavu,"panjina, spava 20h, na dan". Prava "panjina", je taj koji je to napisao.

  • UNPROFOR 11.08.2018.

    Pa šta mačak ko mačak !

  • ipaksekreće 10.08.2018.

    stara zagorska-dok ne probam lava pajcek je kralj životinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare