To je to što me zanima!

Zoran Milanović je na čelu SDP-a iduće četiri godine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SDP: Prema službenim rezultatima prvoga kruga, Zoran Milanović pobijedio je s čak 79% glasova! Komadina i Opačić izabrani su za potpredsjednike
Vidi originalni članak

Prema službenim rezultatima prvog kruga, Zoran Milanović pobijedio je sa 78,88 posto glasova! Milanović je osvojio čak 1389 glasova, Dragan Kovačević 164 glasa, a Davorko Vidović 208 glasova.
- Vaša volja, vaš izbor. Na nama je da slušamo i vodimo ovu stranku. Nadam se da ćemo odgovornost za ovu zemlju preuzeti za manje od četiri godine i da će oni koji sada loše vode državu biti prozreni i prezreni - rekao je Milanović nakon ponovnog izbora za predsjednika SDP-a. Govor je zaključio uobičajenom porukom 'Nema predaje, nema prijevare'. Upitan kako će u budućnosti surađivati s političkim oponentima Milanović kaže da je SDP demokratska stranka u kojoj nema suparnika. Njegovi protukandidati za čelno mjesto u SDP-u Davorko Vidović i Dragan Kovačević nisu se izborili niti za jedno mjesto u stranci, te tako postaju obični članovi stranke.
- Izbor vodstva stranke je volja konvencije, koju poštujem. Siguran sam da ćemo uspjeti surađivati. Kod nas nije kao u HDZ-u gdje svi misle isto - rekao je novi stari predsjednik SDP-a.
- Pozdravljam izbor za predsjednika SDP-a, a hoću li biti u njegovom timu, odlučit ću idući tjedan. Najveći uspjeh moje kandidature je to što smo pokazali da nismo poput HDZ-a - komentirao je rezultate izbora Dragan Kovačević. Davorko Vidović je rekao kako se vidi u Milanovićevu timu.

KOMADINA I OPAČIĆ POTPREDSJEDNICI SDP-a
Za potpredsjednike SDP-a izabrani su Zlatko Komadina i Milanka Opačić. U Predsjedništvo su ušli Željka Antunović, Milan Bandić, Biljana Borzan, Zvonimir Mršić, Vojko Obersnel, Ranko Ostojić i Tonino Picula. U Glavni odbor koji čini 101 član između ostalih izabrani su Ivan Račan, bivša glasnogovornica Račanove Vlade Aleksandra Kolarić, Ingrid Antičević Marinović, Ivo Jelušić, Ljubo Jurčić koji je uvjerljivo osvojio najviše glasova, Josip Leko, Slavko Linić, Duško Ljuština, Neven Mimica, Račanov liječnik Mirando Mrsić, te Ivica Pančić.
Iako je prije samo nekoliko mjeseci podnijela ostavku na mjesto zamjenice predsjednika SDP-a nezadovoljna Milanovićevom politikom Željka Antunović ističe da za nju nema prepreka u suradnji s novim starim predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.
-Ne očekujem ništa novo i drugačije nego što je bilo do sada. Ne prihvaćam i ne slažem se sa tezom da postoje protivnici. S Milanovićem nisam uvijek bila zadovoljna suradnjom, ali to ne znači da se u budućnosti neće nešto mijenjati - rekla je Antunović.

NOVINARKA IZGUBILA OKLADU S MRŠIĆEM
Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić kladio se s novinarkom Poslovnog dnevnika Sandrom Bartolović. Ona je tvrdila da on neće proći u prvom krugu za člana predsjedništva, dok je Mršić bio siguran u svoju pobjedu već u prvom krugu. Kladili su se u šišanje na nulu. Budući da je Mršić doista premoćno dobio, očekuje se šišanje novinarke.

ŠALJIVE UPUTE ZA GLASOVANJE
SDP-ovci su dobili i šaljive upute kako elektronski glasovati. Tako se na listi za potpredsjednike SDP-a nalaze Zekoslav Mrkva, Arnold Schwarzenegger, Severina Vučković i Grgur Ninski. Među kandidatima za predsjedništvo stranke su James Bond, Matija Gubec, Wesley Clark, Isaac Newton, Robin Hood, Ibrica Jusić, Britney Spears i Minnie Mouse.

ČLAN SDP OTIŠAO KUĆI S KONVENCIJE I UMRO OD SRCA

Idi na 24sata

Komentari 13

  • grga_ri 11.05.2008.

    he,he,he-... neka se veseli (jedino se zbog toga može veselit).. Sad sam siguran da sdp nikad više neće doći na vlast i hvala milanoviću na tome. Idemo dalje...

  • KCKiller 11.05.2008.

    Šta je HDZ-ovcima opet Milanović trn u oku!Hehe baš mi je drago!A Sanader je takva kukavica Žašto se bojao ići na sučeljavanje sa Milanovićom?Bojao se da če onda 100% izgubiti izbore!Bravo Milanović samo naprijed Smrt Fašizmu sloboda narodu

  • cain 11.05.2008.

    najveće komunjare iz bivšeg sistema su u hdz.

Komentiraj...
Vidi sve komentare