To je to što me zanima!

Zoran Milanović: O razgovoru s Rohatinskim neću razglabati

Morala se donijeti jedna strateška odluka. Dakle, tko će narednih šest godina voditi HNB. Rohatinskom mandat istječe i došlo je vrijeme da ode, rekao je premijer
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović je za Media Servis komentirao odlazak Željka Rohatinskog s mjesta guvernera HNB-a te je potvrdio kako će novi guverner biti Boris Vujčić. Milanović je između ostalog naglasio kako o sadržaju telefonskih razgovora s Rohatinskim neće razglabati, a kaže i kako je došlo vrijeme da guverner ode. 

- Mi donosimo strateška rješenja. Nakon 12 godina mislimo da je vrijeme da ljudi iz iste škole, koji će neovisno raditi taj posao, preuzmu taj posao - rekao je premijer. Dodao je kako cijeloj situaciji ne prilaze osobno te Rohatinskom ništa ne zamjeraju. 

- Ja sam s Rohatinskim razgovarao nebrojeno puta, uživo, za ručkom, telefonski, dok sam bio u oporbi i nakon što sam postao premijer. Čak i više dok sam bio u oporbi jer je vremenski bilo dulje, pa smo tako razgovarali i ovoga puta. To je razgovor u kojem vi slušate drugu stranu i morate donijeti jednu stratešku odluku, dakle, tko će sljedećih šest godina voditi banku, a Rohatinskom mandat istječe - kaže premijer. 

Milanović: Država ne može biti žena, majka, kraljica

Premijer je u intervjuu za Media servis odgovarao i na pitanja o krizi i javnim poduzećima. Baš kao i ministar Linić premijer vjeruje da je budućnost u privatnom sektoru. 

- Kako se ta poduzeća budu restrukturirala, zadržavala svoje funkcije i stvarala veću vrijednost, u tom cijelom ciklusu će se otvarati radna mjesta u privatnom sektoru. Bez privatnog sektora, bez privatne inicijative nema prave moderne ekonomije, nema bogatstva, nema visokog GDP-a. Država može do određene mjere i mora, ali država ne može biti žena, majka, kraljica, rekao je premijer. 

Idi na 24sata

Komentari 135

  • travson 06.06.2012.

    pristavko bolje da si ti otiso

  • CORTEZTHEKILLER 05.06.2012.

    Nisi lud?!

  • Marrac 05.06.2012.

    E milanovicu,kako te samo nije sramota.....jedini covjek koji je vrijedio a tebi ni on ne odgovara.Vjerojatno sto pored njega ne mozes krasti kao sto su krali tvoji prethodnici.Unistili ste i ovu drzavu i narod.Da imas imalo obraza nebi se vise nigdje pojavljivao,gadis se ljudima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare