To je to što me zanima!

Zoran Milanović završio posjet HP-u i otputovao u New York

Svi ovdje pokušavaju doći i napraviti posao. Sastao sam se s ljudima s kojima je čast i imperativ dobiti sat njihovog vremena, rekao je premijer Zoran Milanović
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović sastankom s čelnicom Hewlett-Packarda Meg Whitman završio je posjet Silicijskoj dolini te svoj posjet SAD-u nastavlja odlaskom u New York gdje će se u petak sastati s čelnicima IBM-a. 

Milanović je nakon sastanka s Whitman rekao kako se ''ovdje događaju promjene koje će obilježiti svijet u sljedećih 15 ili 20 godina''. 

- Svi ovdje pokušavaju doći i napraviti posao. Sastao sam se s ljudima s kojima je čast i imperativ dobiti sat njihovog vremena - rekao je. Na pitanje hoće li taj sat donijeti konkretne poslove za Hrvatsku premijer je rekao da se država kreće u tom smjeru. 

-  Ono što smo mi već konkretno napravili u našoj zemlji projektom e-Građani, fiskalizacijom koja je napravljena našom pameću i koja se sad prodaje po Srednjoj Europi i Balkanu te centralnim obračunom plaća su sve stvari koje mi imamo, a mnoge države nemaju - rekao  je. 

Na kraju posjeta Kaliforniji Milanović je s izaslanstvom posjetio garažu u kojoj je osnovana tvrtka HP i koja se smatra rodnim mjestom Silicijske doline. Ranije se sastao s čelnicima Cisca i Microsofta. 


Idi na 24sata

Komentari 57

  • colonelo 03.10.2014.

    ... ima i na Hawaima jedan PC-centar ... trebali bi i tamo otići ... strava ...

  • tenco 02.10.2014.

    e sad ce nam bit bolje...

  • ona_koja_zna 02.10.2014.

    Glavna su pitanja - koja je svrha Zokijeva posjeta Americi, a potom koliko nas SVE to košta?! NAS! Građane Lijepe Naše!

Komentiraj...
Vidi sve komentare