To je to što me zanima!

Zračna bitka: Golubice pape Franje na meti galeba i vrane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Neposredno nakon puštanja golubica s prozora u Vatikanu, Papine ptice napao je galeb, a potom vrana. Obje su se ptice oduprle napadima i odletjele
Vidi originalni članak

Čim je papa Franjo s prozora Apostolske palače pustio dvije bijele golubice u zrak, na njih su se obrušile druge ptice.

Papinu golubicu najprije je napao galeb, kojih u Rimu i Vatikanu ima dosta. Otkinuo joj je nekoliko pera, no golubica se uspjela iščupati iz fatalnog zagrljaja i odletjeti u slobodu. Ostala je, doduše, bez nekoliko pera. Drugu pticu na Trgu svetog Petra napala je vrana. Više se puta zalijetala u nju, zadavši joj pritom nekoliko brutalnih udaraca kljunom. I ta je golubica uspjela pobjeći vrani. Tu napetu zračnu bitku pratili su deseci tisuća vjernika okupljenih na trgu.

Iako je prizor djelovao vrlo zlokobno, on zapravo i nije čest na prostoru Trga svetog Petra. Papa Benedikt XVI. prije nekoliko godina je tijekom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust također pustio dvije golubice mira sa svog balkona u Vatikanu, isto tako pred golemim auditorijem, pred tisućama vjernika. No ptice su se toliko prestrašile da je jedna odmah udarila u zid, a drugu je napao galeb. I ona je preživjela.

Napadi galebova praznovjernim ljudima ništa ne znače, ali napad vrane na bijele golubice mira praznovjerni doživljavaju kao najavu loših ili tragičnih događaja.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • fast949 27.01.2014.

    Golubice ušle u tuđi teritorij.

  • Lijepo vrijeme 27.01.2014.

    Netko vjeruje da se iz ovog događaja može iščitati nešto a netko ne vjeruje! Osim što se može vidjeti da su golubice napadnute od galeba i vrane, vidim( simbolično) i sirovu stvarnost mentaliteta ovoga svijeta spram čovjeka koji se istinski zalaže za istinske vrijednosti koje vrijede za svakog čovjeka! Tko prihvaća tu sirovu stvarnost mentaliteta ovoga svijeta i živi po tim načelima u biti je najveći gubitnik!

  • AntonTrdić 27.01.2014.

    vrag vreba sa svih strana, jel ga Franjo udrio krizem

Komentiraj...
Vidi sve komentare