To je to što me zanima!

Žrtva birokracije: Za MUP zbog greške ne postojim...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog pogreške policije, Darko Stevanović, već 20 godina vodi bitku za državljanstvo i radi na crno. Želio bi upisati večernju školu i otvoriti svoj obrt
Vidi originalni članak

Darko Stevanović (30) prije 20 godina doselio se iz Beograda u Varaždin, gdje je živio njegov otac. Otac je u policiji prijavio njegovo boravište i Darko je krenuo u školu.
- Problemi su počeli kad sam sa 14 godina htio upisati srednju školu, tada sam otkrio da nemam hrvatsko državljanstvo. U policiji me jednostavno nisu upisali, ja za njih nikad nisam ni postojao - govori Darko. Dodaje kako je bio premlad da razumije zakone pa je tek nakon punoljetnosti državljanstvo pokušao dobiti stalnim prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. No MUP mu je boravišnu dozvolu dao samo za četiri godine, a potrebno je pet. Tada je odlučio tužiti MUP.
- U nepravomoćnoj presudi Upravnog suda stoji da sam državljanstvo trebao dobiti još kao dijete, jer mi je otac hrvatski državljanin - rekao je Darko, koji već tri godine čeka pravomoćnu presudu Vrhovnog suda.

RADI NA CRNO I PRIJETI MU DEPORTACIJA
Ne mogu se zaposliti i od 15 godine radim na crno. Želio bih upisati večernju školu i otvoriti obrt za izradu kamenih mozaika, kaže očajni Darko.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dozvati1 11.01.2009.

    kada dobiš hrvatsko državljanstvo,ako dobiš naravno,možeš upisati večernju školu ali kod Pervana

  • 11.01.2009.

    On postoji, samo nema Hrvatsko državljanstvo. No, pa ima srpsko! Iz naslova sam pomislila da ga je MUP proglasio mrtvim.

  • Zeljk0 11.01.2009.

    borovcanin: iskompleksiran si, njemacki grb je isto cetnicki jelda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare