To je to što me zanima!

Žuja posudila navijačku reklamu od Argentinaca

Navijačka reklama Ožujskog piva identična je argentinskoj. U Zagrebačkoj pivovari pravdaju se kako nije riječ o krađi nego samo o posudbi
Vidi originalni članak

Reklama Ožujskog piva, koja prikazuje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije uz negodovanje stranih komentatora, ista je kao i reklama za argentinsko pivo Quilmes. U argentinskoj reklami prikazana je utakmica tamošnje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1986. u Meksiku. Tad je pobjedu donio legendarni Diego Armando Maradona. U televizijskoj reklami Argentina igra protiv Engleske, a engleski komentator prati utakmicu. Nakon što nogometaši postignu gol, Argentinci slave pobjedu. Komentator žalosno objavljuje da je to potpuna katastofa i kako su upravo doživjeli pravu englesku tragediju. Reklamu s istom fabulom, ali s hrvatskim nogometašima i nešto novijeg datuma, vidjeli smo na našim ekranima u režiji Ožujskog piva. Reklamu su počeli prikazivati prije početka Europskog nogometnog prvenstva. No osim isječaka dviju utakmica s engleskom reprezentacijom, kod nas su napravili i reklame u kojima koriste isječke utakmica sa Slovenijom, Belgijom i Irskom, u kojima je pobijedila Hrvatska. Iz Zagrebačke pivovare, proizvođača Ožujskog piva, poručuju kako nije riječ o krađi.
- Argentinsko pivo Quilmes je u vlasništvu tvrtke InBev kao i Zagrebačka pivovara. InBev podržava razmjenu uspješnih ostvarenja, a kako je reklama polučila veliki uspjeh, odlučili smo je preuzeti i prilagoditi našem tržištu - rekli su iz Zagrebačke pivovare.

UZELI OD ARGENTINACA I ZAVRŠNI SLOGAN
Hrvati za reklamu u kojima prikazuju uspjehe nogometne reprezentacije nisu imali svojih ideja ni za reklamni slogan, pa su onaj Quilmesov “Najljepše je biti Argentinac kad igra Argentina” samo preveli na hrvatski. Riječi Argentinac i Argentina samo su zamijenili s Hrvat i Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare