To je to što me zanima!

Županijski sud je zabranio rušenje već srušene kuće

Kuća Dimitrija Radovanovića u Osijeku je, prema optužnici u slučaju "selotejp", poznata kao mjesto gdje je Uskočka satnija zlostavljala srpske civile
Vidi originalni članak

Kuću Dimitrija Radovanovića, poznatu kao mjesto zločina iz slučaja "selotejp", u Dubrovačkoj ulici u Osijeku novi je vlasnik u ponedjeljak srušio. Dan kasnije, sudac Županijskog suda Željko Horvatović, koji inače vodi postupak protiv Glavaša i ostalih optuženih u istoimenom slučaju, zabranio je daljnje rušenje kuće u kojoj su pripadnici Samostalne uskočke satnije 1991., prema optužnici, držali i mučili srpske civile.
Prema sučevoj odluci, osječka će policija danas zatražiti da se mjesto osigura te da se zaustavi daljnje rušenje objekta. Zabranu rušenja kuće koja se ruši već dva tjedna i gotovo je u potpunosti srušena, zatražilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo. ŽDO smatra da se radi o rušenju mjesta zločina, a na kojem se navodno trebala obaviti i rekonstrukcija jednog ubojstva. Odvjetništvo drži kako se prije rušenja treba obaviti očevid na mjestu zločina. O rušenju kuće u kojoj je do 1991. živjela srpska obitelj, u ponedjeljak je javnost i tužiteljstvo izvijestio predstavnik HHO-a u Osijeku Jaroslav Pecnik.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kakma 15.01.2008.

    Jos samo da je ponovo obnove,na trosak poreznih obveznika.

  • Bijela13 15.01.2008.

    ..reklame..

  • Oscar13 15.01.2008.

    Ha ha ha ha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare