To je to što me zanima!

Župnik: Napustit ću pogreb ako križ ne bude na čelu kolone...

Dogodi se da netko, iako vrlo rijetko, ne naruči križ za svoga pokojnika. Ako uočim da na čelu pogrebne povorke nema križa, napustit ću pogreb", poručio je svećenik iz Kastva
Vidi originalni članak

Župnik župe Svete Jelene Križarice iz Kastva, Franjo Jurčević, objavio je obavijest župljanima, a jedna je njegova stavka, ona o križu na pogrebu, posebno 'interesantna'.

"Dogodi se da netko, iako vrlo rijetko, ne naruči križ za svoga pokojnika. Ako uočim da na čelu pogrebne povorke nema križa, napustit ću pogreb", stoji u obavijesti koju prenosi televizija N1.

Upitan, što čini ukoliko netko od vjernika ne može nabaviti križ, zbog, primjerice, siromaštva, župnik je komentirao za N1:

"Nikad se nije dogodilo da netko nema križ", kazao je župnik, dodavši da se, ako je siromaštvo razlog nedostatka sredstava, župa pobrine financijski pomoći obitelj pokojnika, kako bi se križ ipak kupio.

Idi na 24sata

Komentari 234

  • Ljuti 26.02.2017.

    Napisao sam da je ovo glupava crkvena propaganda i dobio žuti karton te bio izbrisan, a vidim da ima dosta extremnijih komentara od moga a koji nisu brisani niti kartonirani! Ima li tip u crnim naočalama nešto extra protiv mene tj, jesam li mu zbog nečega posebno na udaru?!

  • ina67 25.02.2017.

    Idem na mnogo sprovoda i uvijek kad je velečasni je i križ i neznam što je ovaj mislio.

  • kamenjar 25.02.2017.

    Ovaj clanak je sigurno izmislio i napisao komunjara plagijator!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare