To je to što me zanima!

Žužić priznao: Ne znam točno koliko poreza dugujem državi

Protiv Željka Žužića (57), velikogoričkog tajkuna, DORH je prošli tjedan podigao drugu optužnicu kojom ga se tereti za zlouporabu u gospodarskom poslovanju
Vidi originalni članak

Protiv Željka Žužića (57), velikogoričkog tajkuna, DORH je prošli tjedan podigao drugu optužnicu kojom ga se tereti za zlouporabu u gospodarskom poslovanju. Točnije, vjeruje se da je u razdoblju između 2007. i kraja 2010. izbjegao plaćanje oko 47,6 milijuna kuna poreza. Uz to, tereti ga se i da je na nezakonit način stekao nekretnine vrijedne oko 437 milijuna kuna.

Zbog tih optužbi Žužić je bio uhićen na Staru godinu 2013. te je nekoliko mjeseci proveo u Remetincu, piše Večernji list.

– Priznajem da sam dužan državi i priznajem sve činjenice koje mi se stavljaju na teret. No ne mogu se očitovati o visini duga jer ne znam koliki je, odnosno ne znam koliko dugujem državi. To što dugujem državi želim vratiti iako, kao što rekoh, ne znam koliko točno dugujem. Istina je i da sam u vremenu od 2004. do 2007. u više navrata trgovačkom društvu Solidum Žužić posuđivao novac. Bila je riječ o oko 3,7 milijuna eura – kazao je Žužić.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • X RAY 31.08.2015.

    Ja imam 1146 kn poreza platiti za 12 dana.Neću platit namjerno pa ću vidjet što će se dogoditi.Da vidim što će krivna/pravna država učiniti.Bit ću mikro Žužić...

  • 31.08.2015.

    to mi nikad nece biti jasno!

  • du-tat 31.08.2015.

    Ma ne mogu vjerovati da ne zna koliko je dužan. Zna ali se pravi blasavim, jer zna kako radi naši sudovi. Ne razumijem zašto ga se to uopće pita. Ako ne zna on zna porezna, dobavljači, banke i to bi trebao biti relevantni dokaz. Točka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare