To je to što me zanima!

Žužul: Hrvatska surađuje s Haagom, to je činjenica

Portugalski veleposlanik rekao je kako bi Hrvatska trebala pojačati suradnju s Haaškim sudom. Na tu izjavu reagirao je zastupnik Žužul
Vidi originalni članak

Na sjednici Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska u ponedjeljak u Bruxellesu portugalski veleposlanik pri EU Alvaro Mendonca e Moura rekao je kako bi Hrvatska trebala pojačati suradnju s Haaškim sudom. Na tu izjavu reagirao je zastupnik Miomir Žužul rekavši kako se iskreno nada da je tu riječ o slučajnoj pogrešci.
- Ponovio bih notornu činjenicu da ne samo da Hrvatska nema nijedno otvoreno pitanje s Haaškim sudom nego se svi slažu da postoji puna suradnja. Iskreno rečeno ta mi rečenica zvuči kao da je preuzeta iz nekog staroga govora... U trenutku kad Hrvatska doživljava čestitke za suradnju, na žalost, ne može se čestitati Haaškom sudu na nedavnoj presudi koja je skandalizirala cijeli civilizirani svijet i vjerujem da bismo i mi ovdje o tome trebali porazgovati - rekao je Žužul.
Portugalski veleposlanik je nakon izlaganja napustio sastanak, tako da se nije moglo saznati zašto je rekao takvo nešto. Njemački zastupnik Bernard Posselt napao je "neshvatljivu" haašku presudu i dodao da je to najbolji način potkopavanja vjerodostojnosti istoga suda. Posselt je istaknuo kako je 1991. godine bio u Vukovaru te da se tamo dogodio "prvi genocid na prostoru bivše Jugoslavije".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • diki 01.10.2007.

    da korisno je, ali je veleposlanik okrenuo leđa i ignorirao ga.Kakva je to onda korist.

  • Faaip de Oiad 01.10.2007.

    ajd nest korisnog i od zuzula

Komentiraj...
Vidi sve komentare