To je to što me zanima!

Zzzeznuta situacija! Pet milijuna pčela palo u Kanadi s kamiona, mahnito letjele među vozačima

Nakon nekoliko sati, većina pčela je vraćena u košnice, s time da ih nekoliko stotina nije preživjelo nesreću. Nekoliko košnica ostavili su u blizini da se preostale pčele same vrate u njih
Vidi originalni članak

Kanadska policija u blizini Toronta upozorila je vozače da drže zatvorene prozore svojih automobila nakon što su s kamiona na cestu ispale košnice s pet milijuna pčela, piše The Guardian. Poziv za pomoć su dobili u srijedu u 6:15 sati ujutro. 

ČETIRI DANA POTRAGE Detalji potrage za odbjeglim vozačem kod Požege: 'Skrivao se u šumi, tražili ga i dronovi'

Do nesreće je došlo kada se u kamionu koji je transportirao košnice olabavilo remenje koje ih je držalo na mjestu. Pčelar Michael Barbera rekao je da je na tom području nastao pomahnitali oblak pčela koje su bile zbunjene. Pčelar, vlasnik tvrtke Tri-City Bee Rescue koja se bavi uklanjanjem i premještanjem zalutalih pčela, prvi poziv policije primio je oko sedam sati ujutro.

Vlasti su ga zamolile za pomoć jer su unaokolo letjele poludjele pčele u rojevima. Policija je u isto vrijeme objavila javni poziv na društvenim mrežama i pozvala lokalne stanovnike da se drže podalje od tog područja. Barber je nakon razgovora s policijom uputio poziv drugim pčelarima za dodatnu pomoć te je ubrzo na mjesto događaja stiglo desetak pčelara koji su krenuli prikupljati pčele, piše BBC

Pčele i njihove košnice bile su raštrkane u radijusu od 400 metara. Neke od njih su se počele gomilati na obližnjim automobilima i poštanskim stupovima. 

TRAŽILI GA I DRONOVIMA Policija o misterioznom sudaru kod Požege kad je vozač ostavio ljude u rijeci: Tražimo bjegunca!

Nakon nekoliko sati, većina pčela je vraćena u košnice, s time da ih nekoliko stotina nije preživjelo nesreću. Vozač kamiona je uboden više od 100 puta jer nije nosio pčelarsko odijelo. Nije zadobio teže ozljede. 

Nekoliko košnica ostavili su u blizini da se preostale pčele same vrate u njih.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pericaperica2 31.08.2023.

    unaokolo

Komentiraj...
Vidi sve komentare