To je to što me zanima!

Novi specijal Zdrave Krave o prevenciji i liječenju depresije

Velika očekivanja koja sami pred sebe postavljamo i koje suvremena okolina i način života nameću čest su razlog depresivnih misli koje se javljaju početkom godine
Vidi originalni članak

Čest uzrok tzv. zimske depresije je manjak prirodnog svjetla koje ovo godišnje doba sa sobom donosi. Kad se ovoj pojavi pribroji depresija izazvana stresom i drugim uzrocima, podrazumijeva se da će doći od turobnog raspoloženja, slabe volje i manjka energije patiti svaki peti stanovnik naših krajeva. Ako i vas zahvati ta boljka, nemojte joj se prepustiti jer Zdrava Krava donosi brojne savjete za prevenciju i liječenje depresije pomoću zdravih namirnica, praktičnih vježbi i psiholoških savjeta.

Odabir hrane često je određen trenutnim emocionalnim stanjem, a vrijedi i obrnuto; hrana koju jedemo utječe na raspoloženje. Sezonska depresija povezana je sa žudnjom za ugljikohidratima stoga naučite koje namirnice izabrati i kako si prehranom pomoći u borbi protiv depresije. Tijekom smijanja oslobađaju se hormoni sreće, tijelo unosi više kisika, poboljšava se cirkulacija i smanjuje se napetost. Možemo li smijehom pobijediti ili barem ublažiti depresiju, i je li fraza smijeh je lijek točna?

Provjerite koji su trikovi protiv depresije, naučite nešto iz iskustva poznatih osoba, saznajte sve o antidepresivima i biljnim sredstvima za smirenje. Ako vas prim loše misli, izađite iz kuće, krečite se, družite se s dragim osobama i uz pomoć Zdrave Krave vratite se dobrom raspoloženju!

Idi na 24sata