To je to što me zanima!

Odlični recepti za vaš stol: Pileći file u oklopu od krumpira

Donosimo vam odlične recepte uz Cekin piletinu za vaš blagdanski stol. Dovoljno je samo malo mašte i začina za fina i kreativna jela. Dočekajte blagdane uz vama najdraža jela
Vidi originalni članak

Pileći file u oklopu od krumpira

Sastojci / 4 osobe

4 filea pilećih prsa Cekin (oko 150 g svaki )
malo maslaca 'z bregov
500 g kuhanog krumpira
2 jaja
50 g kiselog vrhnja 'z bregov
sol, papar, mljeveni muškatni oraščić
100 g sitno ribanog sira Ovidura 

Priprema / 40 min

1. Pileće filee osolite, popaprite i pirjajte na maslacu uz stalno podlijevanje vodom ili juhom dok ne omekšaju. 
2. Premjestite ih u vatrostalnu zdjelu. 
3. Krumpir protisnite i pomiješajte s jajima, solju, muškatnim oraščićem, polovinom sira i vrhnjem. 
4. Tu smjesu rasporedite po piletini, pospite preostalim sirom i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220 °C da se zapeče 10 –15 minuta. 

Posluživanje

Poslužite vruće sa sezonskom salatom.

Idi na 24sata