To je to što me zanima!

Osječka ljetna noć započinje s dobrom hranom

U petak od 19:00 do 20:30 dođite u Osijek na Trg Ante Starčevića na gastro show i degustirajte jela pripremljena od netom ubranog povrća iz ‘OSječkih urbanih vrtova‘
Vidi originalni članak

Uživanje u dobroj hrani na svježem zraku jedan je od najboljih načina za provesti ljetu večer...  Stoga u petak, 29. kolovoza od 19:00 do 20:30 sati dođite u Osijek na Trg Ante Starčevića na gastro show ‘Iz vrta na stol‘ i degustirajte jela pripremljena od netom ubranog povrća iz‘OSječkih urbanih vrtova’. Tri gastro chefa - Krešimir Ciprič (Green Friends), Sanela Andrečenko (Plavi podrum Osijek) i Tomo Đukić (Hotel Osijek) pokazat će kako pripremiti slasne obroke od najsvježijeg povrća i začinskog bilja. Kuhat će se u visokokvalitetnom posuđu Delimano koje čuva vrijednosti hrane te je prilagođeno za pripramu zdravih obroka.

Osim što su ukusnija, takva su jela bogatija su vitaminima i drugim hranjivim tvarima. Čak i ako u vrtu ne bude dovoljno povrća, nema razloga za brigu – dodatno svježe povrće donira Eko Sever, a začinsko bilje Green Friends koji sve začine uzgajaju ekološki, bez dodataka pesticida i štetnih kemikalija. To je ujedno prilika za razgledati domaće i egzotično začinsko bilje posađeno u atraktivnim mobilnim povrtnjacima koje je izradio Rimor - proizvodnja namještaja iz Osijeka.

Naravno, nakon kuhanja slijedi degustacija koju će svečano otvoriti Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Osijeka, te Dejan Fičko, član Uprave Peveca, i Danijela Stjepanović, direktorica marketinga Peveca glavnog sponzora projekta. Kušajte različite vrste hladnih salata, pripremljenih s ekološki uzgojenim povrćem od vegetarijanskih do onih pripremljenih s dodatkom suhomesnatih proizvoda mesne industrije Ravlić, te druge ukusne zalogajčiće uz koje izvrsno pristaje Žuja. Nakon toga, možete uživati u Osječkoj ljetnoj noći na trgu uz koncert. Najava je to donacijske akcije projekta ‘Urbani vrtovi’ koja slijedi 10. rujna u Osijeku, kada će Pevec, Samoborka, Zagrebačka Pivovara, PBZ, Toyota, Eko taxi, Šafram i Mesna industrija Ravlić korisnicima parcela darovati vrtnu kućicu prepunu alata, opločiti društvenu zonu vrta te organizirat edukativne radionice i malu vrtnu zabavu.

Dobro došli!

Idi na 24sata