To je to što me zanima!

Nissan X-Trail: Sličan, ali nešto malo drukčiji

Iako je vanjskim dizajnom gotovo isti kao prethodnik, Nissan X-Trail je potpuno novi automobil. Ipak, znatno je veći i moderniji
Vidi originalni članak

Prvi X-Trail prodan u 800.000 primjeraka postigao je velik uspjeh. Stoga kod stvaranja nasljednika u Nissanu nisu htjeli previše nagađati, pa su se odlučili za anketu - upitali su vlasnike starog: "Što biste promijenili na svom automobilu?". U većini slučajeva odgovor je bio: "Ništa". Posljedica: gotovo nepromijenjen vanjski izgled, koji je lako zamijeniti sa starim.
Ipak, novi X-Trail znatno je veći i donosi modernu unutrašnjost, koja je uz platformu preuzeta s Qashqaia, pa su instrumenti na "pravome" mjestu. Pogon na sva četiri kotača također je moderniziran, kao i motori znatno veće snage. Tako benzinci razvijaju 141 i 169 KS, a dizelaši 150 i 173 KS. U ponudi su čak tri mjenjača: ručni, automatski i kontinuirano varijabilni.
Serijski novi X-Trail donosi šest zračnih jastuka, ABS, ESP, automatski klima-uređaj, radio s CD-om..., a cijene su između 199.000 i 310.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare