To je to što me zanima!

Saznajte kojih 10 budžet proizvoda se isplati kupiti

Ako želite proći povoljno i pronaći za tu cijenu kvalitetne proizvode onda su budget proizvodi idealan odabir. Saznajte koje se proizvode isplati kupiti povoljnije
Vidi originalni članak

Budget proizvodi, točnije trgovačke marke idealan su odabir kada za određene proizvode želite izdvojiti što manje novca. Uostalom, ako smo za neku stvar uvjerili kako nam nudi dobar omjer cijene i kvalitete, te na taj način parira i skupljim proizvodima - zašto u to ne biste investirali? U širokoj ponudi budget proizvoda ponekad je teško izdvojiti one najbolje i koje zapravo vrijedi imati u kućanstvu. Donosimo vam deset budget proizvoda iz područja higijene i osnovnih živežnih namirnica koje vam se isplati kupiti povoljnije

Higijena 

1. Kozmetički proizvodi – sapuni, kupke i druga kozmetička sredstva idealni su da ih kupite po nižim cijenama, prvenstveno jer ih trošimo u većim količinama. Nitko ne želi plaćati skupo nešto što ćemo zamijeniti za tjedan dana. 

2. Toaletni papir – ovo je isto jedna od stavki koju trošimo u velikoj mjeri. Nikako se ne isplati davati veće svote novce na nešto što je ionako potrošna roba. 

3. Sredstva za čišćenje – bez obzira koliko platili neki proizvod za čišćenje, ne mora značiti da je onaj skuplji ujedno bolji i da bolje čisti. Oni najjednostavniji na kraju ispadnu i najbolji. 

4. Papirnati ubrusi i maramice – u svakome kućanstvu nalazimo dvije navedene stvari i mnoge domaćice svakodnevno ih koriste za različite namjene. Kupite ih po povoljnijim cijenama jer ionako ćete ih jednom upotrijebiti i baciti. Naravno, možete pripaziti da kupite one koje su biorazgradive.

5. Deterdženti za pranje rublja – ako ste prali odjeću s deterdžentima određenih trgovačkih marki onda znate da i nije neka velika razlika. Možete povoljno iskoristiti i omekšivače. 

Osnovne prehrambene namirnice 

1. Mliječni proizvodi – sigurno ste posegnuli za budget proizvodima poput jogurta, kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje. Vjerojatno ste shvatili da nisu ništa lošiji od onih skupljih verzija. S obzirom na to da često konzumiramo jogurte ili kuhamo nešto s vrhnjem, svakako uzmite u obzir ove proizvode.

2. Pekarski proizvodi – ovi prozvodi često znaju biti i na različitim akcijama, stoga iskoristite i kupite kruh po povoljnijoj cijeni. Možda neki od vas ne preferiraju određene vrste kruha koje se nude iz ove ponude, ali ako ste tanki s novcem onda svkaako dođe kao dobra zamjena. 

3. Zimnica – u ovu skupinu pripadaju proizvodi poput kiselih paprika, krastavaca, kupusa i ostalog povrća. S obzirom na to da mnogi ne žele za ove namirnice izdvajati previše novca, kupite povoljnije zamjene i nećete imati grižnju savjesti već ćete dobiti jednako dobre proizvode. 

4. Tjestenina – u mnogim kućanstvima je vrlo čest gost na stolovima. Postoji nekoliko desetaka verzija ove popularne namirnice i ako ste primijetili za mnoge vrste postoji i budget opcija koja nije ništa lošija od one skuplje varijante. 

5. Pasirana rajčica/vrhnje – ove namirnica upotpunjuju mnoga jela. Možete ih pronaći u gotovo svim robnim markama i uvijek su znatno povoljniji od brendiranih verzija. Nerijetko bude na akciji što vam omogućuje i kupovanje zaliha. 

Upamtite da sve ono što svakodnevno koristite i na što vam ide veći dio mjesečnog novca, možete zamijeniti povoljnijim budget proizvodima. Ako se do sada niste još odvažili onda svakako isprobajte, neka vam drugi preporuče one kojima su zadovoljni. Možda nećete kod nekih pronaći kvalitetu kojom ćete se zadovoljiti, ali pronađite one čija cijena odgovara i kvaliteti. 

Ako želite saznati više o povoljnoj kupnji i budget proizvodima pročitajte specijal "Moja najpovoljnija kupnja"!

Idi na 24sata

Komentari 38

  • iks28 30.05.2012.

    Mene nervira sljedeće; to što su neki od naših proizvođača, primjerice Podravka preselili proizvodnju u zemlje istočne Europe. Tako pogledajte Podravkinu tjesteninu, proizvedena je u Češkoj! A to je jadno iz dva razloga; što se pokvareno gase radna mjesta u NAŠOJ državi, i to što kvaliteta dotičnih proizvoda (koji su već stekli povjerenje potrošača) pada! Ledo zamrznuti riblji štapići se proizvode u -Poljskoj,a donedavno su se proizvodili u Hrvatskoj!!! I ja osobno osjetim razliku u kvaliteti tih proizvoda u odnosu na prijašnju! Ima još dosta takvih primjera! Toliko o poznatim brandovima koji "ulijevaju povjerenje". A trgovačke marke se i isplati i ne isplati kupovati,jer neke zadovoljavaju kvalitetom, neke ne..tako da nema pravila.

  • Aamelie 29.05.2012.

    Što se mliječnih prozivoda tiče moram priznati da imam samo dobra iskustva. Kao što je netko ranije spomenuo većinu tih prozivoda puni Dukat ili neka naša druga mljekara, tako da ne vidim razlog zašto kupovati skuplje, ako mogu dobiti jeftinije, a stvarno mi je ukusno. Primjer mi je recimo sirni namaz Kplus (možda se i ne zove tako, ali je Konzumova marka, ali nije Standard). Ili oni Konzumovi jako jeftini voćni jogurti. Ponavljam, stvarno se na to ne mogu požaliti.

  • VijestiShitcom 29.05.2012.

    Jeftinije je rukom obrisati guzicu i onda smo opereš u sudoperu!! Hehe!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare