To je to što me zanima!

Biste li rodili da vam tvrtka pokloni 20.000 kn?

Jure Radić pohvalio se da njegova tvrtka, IGH, svakoj zaposlenici koja je trudna daje po 20 tisuća kuna stimulacije. Kako je u vašoj tvrtki?
Vidi originalni članak

Primjer je za hrvatske prilike ne samo jedinstven po visini novčanog iznosa, nego i suprotan manje više uobičajenoj praksi. Trudnica je u većini hrvatskih tvrtki, osobito ako su manje i privatne, nepoželjna, a ponegdje i ravna elementarnoj nepogodi. Jer, trudna žena je namet na proračun poduzeća, nepotrebni trošak, opterećenje poslodavcu.
Takva politika, uz opću ekonomsku krizu u zemlji, kao i proces koji stručnjaci nazivaju demografskom tranzicijom (smanjenje prirodnog prirasta stanovništva) vodi dramatičnom smanjenju radno sposobnog stanovništva i u krajnjoj liniji prema izumiranju nacije. To se zove "bijela kuga". Je li Radićev recept dobar odgovor na zaustavljanje te pošasti? Je li tako visoka novčana stimulacija dovoljna da mlade bračne parove ohrabri u odluci da imaju dijete, odluci koju danas nije lako donijeti? U svakom slučaju, takva stimulacija nikoga neće odgovoriti od očinstva/majčinstva...

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Ratkajeva 18.03.2008.

    kaj će mi derišta?ZASADA

  • AMRadman 13.03.2008.

    rodio bi da sam zensko...samo bi djecu stanco

  • entoni 13.03.2008.

    Zašto danas nema nove diskusije ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare