To je to što me zanima!

Europska banka za obnovu i razvoj: Očekujte pad od 1,9%

Prema procjenama EBRD-a, u ovoj će godini gospodarstvo Hrvatske zabilježiti pad od 1,9 posto, dok se u izvješću od prije tri mjeseca očekivao pad od 1,2 posto
Vidi originalni članak

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u najnovijem izvješću navodi kako europska tranzicijska gospodarstva, uključujući i Hrvatsku, očekuje još jedna izazovna godina prije nego što nastupi stvarni oporavak. Prema HRT-u, gledajući najnovije procjene EBRD-a, u ovoj će godini gospodarstvo Hrvatske zabilježiti pad od 1,9 posto, dok se u izvješću od prije tri mjeseca očekivao pad od 1,2 posto.

U 2013. godini očekuje se rast hrvatskog BDP-a tek 1,2 posto, dok se prije tri mjeseca procjenjivalo da će rast iznositi 1,5 posto. BDP je u prvom tromjesečju pao 1,3, a u drugom 2,2 posto na godišnjoj razini, što je posljedica pada inozemne potražnje i slabe domaće potražnje. Zbog toga će ukupni rast u 2012. godini gotovo sigurno biti negativan, što održava i nedostatak konkurentnosti gospodarstva. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Capafiori 11.11.2012.

    Nama stalno nešto pada i stalno se očekuje pad! Taman pomislim da će pasti ono i onaj što mora, kad ono, stalno izlazi da pada ono što ne mora. Pripazimo malo kamo i kako padamo jer Europska banka "za obnovu i razvoj" upravo to i čeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare