To je to što me zanima!

Hrvati su dobri kolege: Većina bi ih rado priskočila u pomoć

Osim što im nije problem pomoći u poslu, zaposlenici će se založiti za svog dobrog kolegu i pred šefovima, a zamijenit će ih i tijekom bolovanja ili slobodnog dana
Vidi originalni članak

Hrvati smatraju kako je pomaganje znak kolegijalnosti, a njih oko 40 posto rado pomaže kolegi s kojim je u dobrim odnosima, potvrdilo je istraživanje portala Moj Posao provedeno na 400 ljudi. 

Gotovo 95 posto njih pomoglo je dobrom kolegi na poslu za razliku od ostalih pet posto koji svoju odluku obrazložili lošim međuljudskim odnosima u tvrtki. Trećina njih pohvalila je svog kolegu ako dobro radi i pred šefovima, a neki od radnika napisali su preporuke kako bi njihove bivši suradnici što lakše pronašli novi posao, potvrdila je studija. 

Osim pomoći i pohvala, radnicima nije problem ni zamijeniti kolegu na slobodan dan ili tijekom bolovanja. Smatraju kako je dobro učiniti nekome uslugu jer će možda i njima trebati. No tek devet posto njih preuzelo je odgovornost za koleginu grešku i smatraju da to trebaju učiniti samo ako se mora. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sara100 12.09.2012.

    Ja san sezonski radila vrlo zahtjevni posao i imam samo riječi hvale za kolegice koje su uvik bile spremne pomoći i uskočiti kad je tribalo.

  • Sanjiva Dolina_1 12.09.2012.

    bi racku, najvise vole kad se njima pomaze a da uslugu ne moraju vratit

  • user_28947 12.09.2012.

    Nekad je toga bilo puno više! Ali tada su bila drukčija vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare