To je to što me zanima!

Kako edukacijom unaprijediti poduzetničke interese?

Znanstveno-tehnologijski park STeP Ri treću godinu zaredom provodi edukaciju za male i srednje poduzetnike iz cijele Hrvatske. Posjetite besplatna predavanja
Vidi originalni članak

Prvi Znanstveno-tehnologijski park u Hrvatskoj STeP Ri (Science and Technology Park Rijeka) u okviru Sveučilišnog kampusa na Trsatu već tri godine provodi edukacije i seminare za mala i srednja poduzeća u Republici Hrvatskoj. 

''Cilj naših edukacija je jačanje kompetencije poduzeća te stvaranje dodatne vrijednosti kako bi gospodarstvo u cjelini jačalo. Također motiviramo poduzetnike početnike korisnike u našim programima inkubacije koji su na početku poslovanja i koji bi u roku od tri godine trebali napustiti programe i bez podrške biti uspješni'', rekla nam je Jana Blažević Marčelja, voditeljica ureda i edukacijskog centra.

Bogata ponuda edukacija i predavanja

Iako su najčešće sva predviđena mjesta za sudjelovanje na predavanjima popunjena, Blažević Marčelja među najposjećenijima izdvaja one teme koje se rijetko prezentiraju na tržištu edukacije u Hrvatskoj. ''Danas su izrazito aktualne Inovacija poslovnih modela, Strategija na A4, e-Marketing, Sam svoj dizajner, Upravljanje projektima i Politika definiranja cijena'', izjavila je te dodala kako je ove godine u planu uvođenje novih tema i predavača. Neke od njih su Prodaja rješenja, Koraci strateškog određivanja cijena i Upravljanje intelektualnim vlasništvom. ''U definiranju novih tema gledamo što se događa u pojedinim industrijama i slušamo zahtjeve dosadašnjih polaznika jer oni odražavaju potrebe tržišta.''

Sljedeća edukacija koja će se održati u sklopu parka STeP Ri 9. listopada jest Strateško određivanje cijena. Ostale teme koje će se također održati u sklopu tog ciklusa su Poduzetnik početnik, Osnove planiranja kroz izradu poslovnog plana, Upravljanje projektima, Upravljanje rizikom, Inovacija vođena ishodima, Kako osmisliti i napisati EU projekt te Kako provoditi EU projekt.

Tko sve može prisustvovati seminarima?

Profil polaznika edukacija Znanstveno-tehnologijskog parka je različit. Dok jednak interes pokazuju i muškarci i žene, prema obnašanju poslova u organizacijama prisustvuju svi od pripravnika do predsjednika uprave. ''Često nam dolaze osobe iz Zagreba, a na našu veliku žalost dosta je mali odaziv poduzeća iz Istre. Nadam se da će se to u skoroj budućnosti promijeniti'', zaključuje  Blažević Marčelja.

Edukacije su besplatne jer su ih omogućili Ministarstvo poduzetništva i obrta, Europska poduzetnička mreža Hrvatske, a program oko zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom provodi se  u okviru prekograničnog projekta FIDES. Veći dio predavanja održavaju sami djelatnici parka, a često im se pridruže i vanjski stručnjaci za pojedine teme ovisno o interesu isporuke edukacija. Svi zainteresirani za prisustvo pojedinim predavanjima trebaju popuniti online prijavnice putem službene stranice parka, gdje se ujedno nalaze i najave svih trenutnih i nadolazećih događanja. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare