To je to što me zanima!

Kako se dobro posvađati sa šefom i pritom ne dobiti otkaz

Sastanak na kojem su nazočni svi kolege nije mjesto za izražavanje neslaganja sa šefom - bolje je s njim porazgovarati nasamo, a svoje frustracije zadržati u sebi
Vidi originalni članak

 Ako šef odbije vašu odličnu zamisao uz jeftini izgovor, slobodno se zauzmite za sebe. Samo ne pred svima, tvrdi Andrea Kay, savjetnica za upravljanje karijerom.

- Važno je odabrati pravi trenutak, a to nipošto nije na sastanku jer bi vam šef to mogao zamjeriti. Također, nemojte samo uletjeti u šefov ured, nego unaprijed dogovorite razgovor u četiri oka. Gnjevni e-mailovi nisu preporučljivi - dodaje ona.

Najprije prokomentirajte neki aspekt situacije koji dobro funkcionira, a zatim predložite kako bi ona mogla postati još bolja. Ako šef postane defenzivan, zastanite. Poslušajte što ima reći i istaknite da su vaše namjere pozitivne. Budite usredotočeni na tvrtku i na to kako bi vaše ideje mogle utjecati na nju. Nemojte se obeshrabriti ako šef ipak ne pristane - izražavanjem svog mišljenja pokazali ste kako vam je stalo do zajedničkog uspjeha, a to bi vam moglo olakšati napredovanje.

Zbog sukoba s kolegom

Ne obraćajte se šefu za svaku sitnicu. Mora li neprestano rješavati sukobe među zaposlenicima, osjećat će se poput tete u vrtiću. Sukob najprije pokušajte riješiti s kolegom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PapaŠtrumpf 08.08.2011.

    Napisao: Hans Christian Andersen Odabrao: Đelo Hađiselimović Teks čitao: Miljenko Kokot

Komentiraj...
Vidi sve komentare