To je to što me zanima!

Kampanjci kasnije mnogo teže dobivaju posao

Pri traženju posla ne smiju se ponavljati greške iz školskih klupa poput učenja u zadnji tren, neprovjeravanja gradiva ili pretjerane zafrkancije
Vidi originalni članak

Možda ste za ispite u školi učili zadnju noć i prije prvih zraka sunca u hodu hvatali još koju stranicu, no dan prije važnog razgovora za posao, nastojte ne ponoviti greške iz prošlosti i “pokupite peticu”. Nakon prijave za posao vjerojatno će uslijediti testiranje o vještinama koje poslodavac zahtjeva, stoga se koliko je to moguće pripremite za intervju. Internet i forumi nude razne informacije i iskustva ljudi koji traže ili su našli posao, opise testova i najbolje taktike, a nakon ‘učenja’ u glavi posložite moguća pitanja i odgovore. Porazgovarajte i s članovima obitelji i prijateljima koji će vam dati još koji savjet i podršku. Za sve ove korake ne treba puno vremena, no važno ih je napraviti prije  pet do dvanaest jer u suprotnom je kampanja propala, a nervoza raste.

Životopis nikada nije završen

Ako vam se u školi nije dalo još jednom proći kroz napisanu zadaću ili test, često su se potkrale pravopisne pogreške. Ovo nikako nemojte dozvoliti dok pišete životopis jer poslodavac ne želi nepismenog radnika. Životopis je potrebno i uvijek nadopunjavati jer svaki posao traži i ističe drukčije sposobnosti i vještine.



Intervju traži opuštenost

Zafrkavanje u razredu za vrijeme nastave možda je šarmantno, no tijekom intervjua za posao može značiti nepoštovanje prema ispitivaču. No i ukočenost je loša jer ispitanici se previše koncentriraju na odgovore pa uopće niti ne slušaju pitanje do kraja. Dok čekaju intervju o firmi razgovaraju na mobitel ostavljajući loš dojam.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • a-kc 30.08.2010.

    kampanjac sam i tko mi šta može. lalalala :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare