To je to što me zanima!

Uspješnim ženama više prijeti infarkt, kap i srčani zastoj

Žene od karijere češće obolijevaju od bolesti srca, a rizik od njihova nastanka veći je za 43 posto u odnosu na žene koje se bave opuštenijim poslom, tvrdi istraživanje
Vidi originalni članak

Žene koje teže uspješnoj karijeri imaju 88 posto veću vjerojatnost od srčanog udara nego zaposlenice na opuštenim radnim mjestima, pokazalo je istraživanje medicinske škole Harvard u Bostonu. Karijeristice zbog svojeg načina rada su u stalnoj opasnosti od moždanog udara, visokog krvnog tlaka i srčanog zastoja.

Težak posao bez kreativnih mogućnosti vodi 40 posto većem riziku od srčanih bolesti te mogućim operacijama. Žene su se pokazale osobito ranjive, posebice ako se u to uračunaju i kućanski poslovi te majčinstvo. Vjerojatnost da će trebati operaciju srca i ugradnju premosnice kod uspješnih žena povećava se za 43 posto, a strah od gubitka posla kod žena može uzrokovati pretilost, visoki krvni tlak i povećani kolesterol. Pušenje je u istoj kategoriji rizika od pojave bolesti srca kao i stres. 

Pritisak od radnih i privatnih obaveza može se smanjiti uz redovito vježbanje, stalna druženja s prijateljima te ostavljanje posla tamo gdje mu je i mjesto - na poslu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Igraine7 22.11.2010.

    Shvaćam kad su žene karijeristice, pa puno rade radi troškova života, kupnje stana, kredita, za obitelj, putovanja itd. itd. Ali kad imaju puno para, nekretnina, osigurane su na svaki način, a ipak se odriču privatnog života, prijatelja i zadovoljstava samo da im se dive jer su najbolje kao, to su već možda kompleksi?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare