To je to što me zanima!

Ambiciozna poslovna žena na početku svoje karijere

Predstavljamo vam kandidate koji su odabrani za sudjelovanje u projektu "Kunu po kunu". Zaposlena žena je Milena Nestić
Vidi originalni članak

Milena Nestić (26) pomalo je slična svakoj drugoj mladoj poslovnoj ženi na početku karijere, a jedna je bitna razlika. Ova je djevojka zaposlena u "muškoj" industriji - nakon završenog fakulteta Strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, vratila se koncem prošle godine u međimursko mjesto Donji Vidovec i odmah zaposlila u tvrtki Novi Feromont iz Novog Kraljevca kako kontroler kvalitete proizvoda. Živi kao podstanar, ali ima velike planove. Za početak, kaže, želi napredovati u tvrtki u kojoj radi a u dugoročnom periodu možda i pokušati samostalno pokrenuti vlastiti posao.

Prvi joj je cilj napredovati u poslu i doći do plaće od 7500 kuna i štedjeti novac kako bi kupila automobil, te prešla iz podstanarstva u vlastiti stan. U ozbiljnoj je vezi, ali još ne razmišlja o zasnivanju obitelji, iako planira zajednički život s dečkom. "Naslušala sam se puno začuđenih komentara oko mog zanimanja, odnosno činjenice da sam završila Strojarstvo. U životu se smatram praktičarom a ne teoretičarom, i mislim da je ova struka odličan početak puta kroz poslovni život" kaže Milena. S obrazovanjem ne namjerava stati, a pri odabiru nastavka učenja važna joj je svrha - za isti novac radije će upisati nekoliko stručnih usavršavanja, nego prestižniji poslijediplomski studij, ako bi joj donio znanja koja su manje primjenjiva u njenom poslu. 

Kaže da smatra kako joj za osnovne troškove treba oko 3000 kuna, a od ostatka novca planira ulagati u stambenu štednju, životno osiguranje, investicijske fondove te ako bi imala dovoljno sredstava i u dionice. Gimnaziju je završila u Varaždinu, fakultet u Zagrebu, a kaže da je zadovoljna povratkom u Donji Vidovec. O odlasku iz  Donjeg Vidovca bi razmislila samo radi značajno više plaće, a na inozemstvo ni ne pomišlja, a svoju budućnost vidi tu gdje i je! 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Der Kommissarrr 03.04.2012.

    Mislim da se nebi trebala opterećivati puštanjem korjenja ovdje u HR jer za ovakvu diplomu, otvorena joj je svetska burza rada - australija, kanada, njemačka... i 5--6 puta veća plaća od željenih 7500.

Komentiraj...
Vidi sve komentare