To je to što me zanima!

Na jesen nova poskupljenja i inflacija, najveća od 2008.?

Teški vremenski uvjeti i rast cijena hrane na svjetskom tržištu donosi za Hrvate val poskupljenja
Vidi originalni članak

Prema dostupnim pokazateljima jesen sa sobom nosi poskupljenja hrane i rast cijene energenata što sa sobom donosi i porast cijene roba u trgovini.

Shodno najavama analitičari najavljuju i inflaciju koja će tako ove jeseni doseći najvišu razinu u zadnje 4 godine; odnosno inflacija će se kretati na razini od oko 3,5 posto dok će u drugom dijelu godine iznositi četiri posto.

Zanimljivo je kako nova poskupljenja dolaze u vrijeme kada je osobna potrošnja u padu. Tako je ove godina potrošnja manja za 5,1 posto. Kako prenosi Jutarnji list cijene će tako nastaviti rasti i sljedeće godine, posebice zbog ukidanja nulte stope PDV-a. No, kako ističu stručnjaci stabilnost cijena neće biti ugrožena u 2013., te će rast cijena u maloprodaji biti ipak manji nego rekordne 2008.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • APOKSIOMEN_1 10.09.2012.

    a ovime ste sad otkrili Ameriku! kao da ionako svaki dan ne raste cijena nečega samo plaće padaju. zanima me samo dokle? jer dok jedni se ubijaju crnčeć ko mravi za crkavicu koja nije dostatna ni za hranu a kamoli za režije i ono najosnovnije, drugi uživaju.

  • dabar01 08.09.2012.

    Svaki dan cijene idu gore - ne sve ali konstantno poskupljuje. Ne sjećam se kad je moja plaća išla gore

  • Capafiori 05.09.2012.

    Bojim se da ovo i nije vijest, nego će vijesti biti ono što će se sve "dogoditi" ove jeseni, a to nije novi val poskupljenja i inflacija, nego objava da smo u bankrotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare