To je to što me zanima!

Na putu do slave love se štakori i rade teški poslovi

Oskarovac Warren Beatty je radio na gradilištu a kraljica popa, kako bi ostvarila snove odbila je stipendiju te s 35 dolara otišla u New York
Vidi originalni članak

Prije trideset godina  kraljica popa nije ni sanjala da će postati najplaćenijom glazbenicom svijeta. Nakon što joj je majka umrla od raka dojke Madonnina obitelj  jedva je spajala kraj s krajem. No glazbena ikona naporno je plesala i nije odustajala od svojih ciljeva. Uprkos plaćenoj stipendiji za Svečilište u Michiganu Madonna je riskirala i sa samo 35 dolara u džepu odletjela u grad koji nikad ne spava - Veliku Jabuku. Posluživala je kavu i krafne Dunkin’ Donuts, gdje je dobila otkaz nakon što je mušteriju pošpricala marmeladom za uštipke. Warren Beatty promijenio je gomilu poslova. Jedan od prvih bio je u Virginijskom kinu gdje je trovao  štakore, a zarađivao je za život i obavljajući teške radove na gradilištima  i svirajući klavir u koktel baru. Danas 72-godišnji oskarovac i  dobitnik nagrade za životno djelo status ikone zaslužio je filmskim hitovima “Reds”, '’Bonnie & Clyde’’ i '’Bugsy’”, a na vrhuncu slave slovio je kao najpoželjniji neženja Hollywooda. “Sam svoj majstor” komičar Tim Allen dokazao je da nikad nije kasno za skretanje na pravi put. Kao mladić   uhićen je zbog dilanja droge no iz lošeg društva izvukao ga je posao.  

Irski glazbenik Bob Geldof, najpoznatiji po organiziranju Live Aid koncerta za opraštanje dugova državama Afrike i humanitarnom radu u Somaliji radio je sve i svašta prije nego što se predao glazvi. Prodavao je hot dogove na cesti, radio u tvornici limenki, bušio je ceste i postavljao kanalizaciju prije no što je postao glazbeni novinar.

Na putu prema uspjehu, između konobarenja i vježbi plesa Madonna je 1979. godine za 30 dolara snimila nekoliko golišavih fotografija. Jedan od šest aktova koje je snimio Lee Friedlander prodao se u aukcijskoj kući Christie’s za cifru od oko 200 tisuća kuna .

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nitron 30.12.2009.

    To tako ide u svjjetu, kod nas na putu do slave love se poeni ulizivanje politicarima i ostalima slicne branse hhehe

  • LET 2 29.12.2009.

    Doći će i mojih 5 minuta :)...To svaki put promislim kad su neka sranja na poslu i odma mi bude lakše (samo nikad dočekat).. :))

  • filips 28.12.2009.

    A kaj je s onima koji cijeli zivot prazne septicke jame.Gdje je njihovih 5min?

Komentiraj...
Vidi sve komentare