To je to što me zanima!

Najbolji poslovi na svijetu: Testiraju krevete, vino...

Nekolicini ljudi u svijetu užitak je plaćen, a užitak im je posao. Oni spavaju u luksuznim krevetima i čuvaju tropske otoke za tisuće dolara na mjesec
Vidi originalni članak

Unatoč recesiji, u svijetu i dalje postoje luksuzna radna mjesta za koje zaposlenici redovito primaju plaću, a u svom poslu doslovno uživaju. Studentica sa Sveučilišta Birmingham City 22-godišnja Roisin Madigan zarađuje 1000 funti na mjesec samo spavajući. I to u posebnim, luksuznim krevetima tvrtke Simon Horn Ltd. Kompanija prodaje luksuzne krevete originalno napravljene za lanac hotela Savoy, a mlada studentica ocjenjuje njihovu udobnost i kvalitetu. Ova testerica kreveta o svojim iskustvima vodit će i blog. No na prvom mjestu idiličnih poslova je čuvanje australskog “otoka iz snova”. Na velikom međunarodnom natječaju, šestomjesečni posao vrijedan 600.000 kuna osvojio je 34-godišnji Britanac Ben Southall. Na otoku Hamilton živi u vili, a svakodnevno mora čistiti bazen, hraniti ribice te zabavljati turiste na razne načine, uključujući igranje golfa,  tenisa, ronjenje ili sunčanje. Hrana i smještaj su mu plaćeni, a Ben mora obići i stotinjak otoka oko Velikog koraljnog grebena. O svom idealnom poslu vodi i tjedni blog popraćen fotografijama i video snimcima.

OCJENJUJE VINA ZA INTERNET POPULACIJU: Za čitatelje Twittera i Facebooka Hardy Wallace obilazi vinograde Kalifornije i ocjenjuje vina. Sav putni trošak, ulaznice i testiranja su mu plaćena, a na mjesec dobiva plaću od 10.000 dolara.

TESTIRANJE KONDOMA BEZ PLAĆE: Australski proizvođač kondoma zapošljavao je testere kondoma. Nisu dobivali plaću, ali mogli su dobiti Durexove proizvode u vrijednosti od 60 dolara dok je jedan sretnik dobivao 1000 dolara.

NAJSLAĐI POSAO IMA DIJETE: Dječak Harry Willsher (12) radi kao kušač slatkiša u tvornici The Derby. Procjenjuje okus i miris njihovih slastica, a posao je dobio na javnom natjecanju tvrtke Swizzel Matlow.

KONTROLOR KVALITETE U ČILEANSKOM BORDELU: Jaime Rascone radi kao konačni ocjenjivač prostitutki na razgovoru za posao u Santiagu. Nakon što madam provede intervjue, psihološke testove i foto sessione, nastupa Jaime. U opisu njegovog posla je da spava sa svih šest finalistica u istom danu. Pri tom ocjenjuje njihovo gibanje i uzdisanje. Potom madam preporučuje najbolju. Taj posao radi jednom na mjesec, što znači da na godinu spava sa 70-ak prostitutki.

DJEČAK DOBIO POSAO DIREKTORA: Ambiciozni šestogodišnji dječak Sam Pointon prijavio se za natječaj za direktora u Nacionalnom željezničkom muzeju. U ručno napisanoj prijavi napisao je: “Znam da imam samo šest godina, ali mislim da mogu raditi taj posao. Imam električni vlak. Dobar sam s mojim vlakom. Mogu kontrolirati dva vlaka odjednom. Nadam se da mogu doći i da se možemo naći zbog intervjua”. Njegova prijava toliko je oduševila tamošnju upravu da su ga honorarno zaposlili kao direktora zabave u muzeju. Zadaća mu je predlagati drugim direktorima kako muzej učiniti što zabavnijim.

TESTER TOBOGANA: Tommy Lynch proputovao je cijeli svijet testirajući bazenske tobogane. Zadatak mu je ocijeniti visinu tobogana, brzinu, količinu vode, sigurnost te način spuštanja. Testira ih u brojnim luksuznim hotelskim naseljima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bosnia_80 26.10.2009.

    kakav čileanac?! ne vidim šta je tu novo, nije izmislio toplu vodu....pa sve jedan vlasnik bordela spava sa svojim \"uposlenicama\" ko misli drugačije sigurno je naivan.. madam je samo maska... i vlasnici birtija na ovim našim prostorima isto rade, zaposle konobaricu a od nje očekuje da bude istodobno i prostitutka koja će usluživat goste ..žalosno..

  • karter 26.10.2009.

    Čileanac bez konkurencije! Posao snova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare