To je to što me zanima!

Najjače ženske osobine su nužne za uspjeh tvrtke

Komunikacijske vještine, pregovaranje i timski rad najjači su ženski aduti na poslu oko kojih se ne moraju puno truditi, a s kojima mogu puno učiniti
Vidi originalni članak

Žene bi trebale biti svjesne svojih urođenih aduta, i iskoristiti ih, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, ističe poslovna trenerica Monica Willyard. U povodu 101. Dana žena, dana koji slavi njihova ekonomska, društvena i politička dostignuća, pripadnice ljepšeg spola trebale bi biti ponosne i svjesne svojih aduta, koji nisu slični muškima, ali upravo zbog toga su jedinstveni i vrijedni. Jedan od njih su odlične komunikacijske vještine. Ženski način komunikacije razlikuje se od muškog. Žene komuniciraju s razumijevanjem, aktivno slušaju sugovornika, a istovremeno se fokusiraju na stvaranje veze između njih.
Kod žena se razgovor rijetko svodi samo na razmjenu činjenica, jer one s lakoćom uočavaju ljudske slabosti i prednosti, potiču druge na razgovor te ga tako obogaćuju. Sve su to osobine koje pomažu poslu. Odlično zapažanje tuđih osobina pomaže u lakšem dogovoru kao i sposobnost verbalnog poticaja na povjeravanje. Svaki posao treba ljude koji će iz drugih znati izvući ono najbolje i motivirati ih, iskomunicirati najteže situacije, ali i dobro raportirati obavljeno.

PREDOSJEĆAJ OTKRIVA NEPREDVIDLJIVO
Intuicija ili predosjećaj vrlo je važna za posao i ne treba je odbaciti kao iracionalnu samo zato što se radi o poslu. Ženama intuicija može ukazati na sumnjivog klijenta ili partnera ili pak na problem tijekom razvoja projekta. Intuicija žene tjera na preispitivanje onoga što rade zbog čega se nerijetko otkrije da su bile u pravu. Zato je ne treba zanemariti.

IZA SVAKOG USPJEHA STOJI TIM I ŽENA U NJEMU
Žene su odlični timski igrači. Danas, iza svake uspješne kompanije i svakog tajkuna stoje uspješni, složni i perspektivni timovi. Tvrtke koje imaju takve timove i koje ih nagrađuju zbog njihove učinkovitosti uspijevaju i u teškim razdobljima. Poslodavci zato u svojim timovima ne bi smjeli zanemariti važnost žene koja u grupi odlično funkcionira.

PREGOVARANJE JE ŽENAMA UROĐENA OSOBINA
Žene su od pamtivijeka dobri pregovarači. Suočene s manjom ekonomskom moći naučile su kako dobiti što žele kroz dogovor i pregovor. Žene se nisu tukle i vodile ratove, već su naučile kako postići dobar kompromis s kojim će svi biti zadovoljni. Danas to mogu činiti sa stilom, a upravo situacije u kojima svi dobivaju danas su najpoželjnije. Iako često misle da nisu dobre u pregovorima zapravo su izvrsne.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • innelli 08.03.2010.

    Sve je ovo istina, žene su stvarno jači pol.

  • karter 08.03.2010.

    Pustimo tekst, potpuno nebitno. Dajte umjesto toga pustite biografiju i još slika ove cure sa desne strane!? Nestvarno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare