To je to što me zanima!

Nakon otkaza rješenje su privremeni S.O.S. poslovi

Gubitak posla nikako nije i kraj svijeta jer se u honorarnim poslovima skriva privremeno rješenje, koje može prerasti i u uspješnu novu karijeru
Vidi originalni članak

Uz financijski sektor, svjetska ekonomska kriza zahvatila je i tržište rada, što za posljedicu ima brojna otpuštanja zaposlenih, upozoravaju stručnjaci. 
- Honorarni poslovi idealno su rješenje za privremeno nezaposlene, jer uvjeti natječaja nisu tako strogi kao u poslodavaca koji nude stalni posao - kaže Nada Hrbud, specijalistica za marketing i PR internetskog portala MojPosao. Većina njih također omogućuje fleksibilno radno vrijeme, što olakšava potragu za novim poslom.
- Dadilja, hostesa, konobar, profesor stranih jezika, prevoditelj te zaposlenik u call centrima i prodavač najtraženiji su honorarni poslovi u rujnu i listopadu ove godine prema podacima portala Moj posao - dodaje Hrbud. Stručna sprema nije uvjet za čak 53 posto otvorenih honorarnih radnih mjesta u turizmu, a i smanjeni su i zahtjevi za informatičkim vještinama. No poznavanje stranog jezika traži 45 posto poslodavaca, pokazalo je istraživanje portala Moj posao. Uz sezonske poslove u Hrvatskoj vezane uz turizam, u inozemstvu su tražena i dobro plaćena ugostiteljska zanimanja poput kuhara i konobara te ona u poljoprivrednom sektoru.

BESPLATNI TEČAJEVI ZA NEZAPOSLENE
U sklopu Društva nezaposlenih Hrvatske djeluje
Škola za obrazovanje odraslih, koja nudi raznovrsne besplatne tečajeve.
- Upravo započinje i novi ciklus besplatnih tečajeva iz informatike koji se upisuju u radnu knjižicu kao novo zanimanje - kaže Jeniseja Fištrek, predsjednica društva. Pružaju i pravne savjete te psihosocijalnu pomoć, a organiziraju se i tečajevi komunikacija, dok su u planu i tečajevi stranih jezika.

UZ OTVORENE MOLBE I KONTAKTE DO NOVOG POSLA
Uz slanje prijava na oglase poslodavaca objavljene preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dnevnog tiska, oglasnika i internetskih portala, otvorene molbe također povećavaju šanse za dobivanje posla. Riječ je o prijavama potencijalnim poslodavcima koji trenutačno ne oglašavaju novo radno mjesto. Tako ulazite u tvrtkinu bazu podataka, što znači da će vas se “sjetiti” pri otvaranju  slobodnog radnog mjesta.
Održavanje poslovnih kontakata sa strankama i kolegama na prijašnjem radnom mjestu također mogu pomoći bržem pronalaženju zaposlenja u struci, savjetuju stručnjaci za zapošljavanje.

>>> Iako je otkaz jako stresno iskustvo, najvažnije je ne gubiti nadu i vjeru u vlastite sposobnosti te postizanje uspjeha. Novi posao uvijek je i prilika za otkrivanje talenata te ostvarenje životnog cilja, odnosno posla koji čovjek istinski voli i koji ga ispunjava

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare