To je to što me zanima!

Ne dozvolite sebi ispade bijesa i ljutnje na poslu!

Ispadi ljutnje najčešće rijetki i kratkoročni, njihove posljedice su dugoročne i mogu potkopati vaš autoritet. To može utjecati na cijeli tim suradnika.
Vidi originalni članak

Ispadi bijesa, preemotivno i čudljivo ponašanje, izljevi ljutnje i slična stanja u afektu, luksuz su koji si ne smijete dozvoliti na radnom mjestu. Takva neprimjerena ponašanja loša su za svakog profesionalca, a posebno strogo se osuđuju ako im je akter žena, tvrdi Pat Heim, autorica knjige “Pobijediti u poslovnoj igri“. Iako su ispadi ljutnje najčešće rijetki i kratkoročni, njihove posljedice su dugoročne i mogu potkopati vaš autoritet. Ponekad negativno ponašanje pojedinca može utjecati na cijeli tim suradnika, nekoliko studija su pokazale da je loše raspoloženje jednostavno “zarazno“. Sposobnost upravljanja svojim emocijama jedna je od glavnih vještina poslovnog okruženja. U vrijeme kaosa, poslodavci traže smirene i vedre suradnike koji će, ukoliko stvari krenu nizbrdo, biti pozitivni motivatori, jer negativno nabijeno radno ozračje stvara smanjenu radnu produktivnost. Važna je samokontrola. Priznajte sebi da ste loše raspoloženi, ali ključ je u tome da ne dozvolite da vas “proguta“ vlastiti negativizam koji onda poprima oblik raznih ispada, već da vi upravljate njime. Dozirajte ga i na kraju pobijedite! Jer, samo vaše misli, a ne događaji, stvaraju raspoloženja- dobra ili ona loša.

Kontrolirajte sebe
Ukoliko ste mrzovoljni, uvijek je lako pokazati prstom tko je krivac za takvo raspoloženje, vaš šef, muž, gužva u prometu. Ali, bez obzira koji problem imali, vaši problemi nemaju kontrolu nad vašom reakcijom na njih. Vi imate!

Šetnjom do vedrog stava
Raspoloženje se značajno popravlja sa šetnjom od samo 15 minuta, spoznaja je istraživanja prof. R. Thayera.

Trening pobjeđuje bijes
Bijes i ljutnja ponekad su tako snažni da je potrebna snažna fizička aktivnost da bi ih se oslobodili. Počnite trenirati!

Trening samokontrole

Priznajte sebi da ste loše raspoloženi, ali ne dozvolite da vas “proguta“ vlastiti negativizam koji onda poprima oblik raznih ispada...

Tehnika dubokog disanja

Polako, duboko i ritmično disanje pomaže u riješavanju napetosti i nakupljenih negativnih emocija. Ali, da bi tehnika dubokog disanja bila učinkovita preporučuje se svakodnevno vježbanje barem desetak minuta.





Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare