To je to što me zanima!

Ne okolišajte, razmišljajte kao šef i sredite sami sebi povišicu

Priopćite šefu zahtjev tako da ga teško može odbiti. Primjerice, umjesto “mogu li dobiti veći budžet” bolje je postaviti pitanje “koliko mi možete povećati budžet”
Vidi originalni članak

Promaknuće, pokretanje projekta, veću plaću ili proračun ili ugovor s važnim klijentom najbolje je tražiti kratko i jasno. Okolišanje neće uvjeriti šefa, ali ako se odmah prijeđe na bitno, nadređeni će shvatiti da je zaposlenik zainteresiran. Poželjno je razmišljati poput šefa, pa mu zahtjeve treba predstaviti tako da uoči i svoje, ali i interese tvrtke. Pritom je dobro ponuditi mu izbor koji zapravo to nije - primjerice, “mogu nastaviti ovim proračunom, ali projekt neće biti gotov na vrijeme”. Prije nego što se pojavite pred šefom, razmislite o svim mogućim zamjerkama kako biste se pripremili i opovrgnuli ih razlozima. 

Što je odgovor širi, to je pitanje sigurnije

Priopćite šefu zahtjev tako da ga teško može odbiti. Primjerice, umjesto “mogu li dobiti veći budžet” bolje je pitati “koliko mi možete povećati budžet”.

Šef možda ima razlog za odbijanje

Budite spremni za negativan odgovor, prihvatite ga i krenite dalje jer šef možda zna nešto što vi ne znate ili ima drukčije planove za tvrtku i zaposlenike.

Upornost se s vremenom isplati

Nemojte dopustiti da vas odbijanje spriječi u ostvarenju ciljeva. Budite uporni pa pitajte šefa što možete učiniti kako biste sljedeći put dobili što želite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Igraine7 22.11.2010.

    a u državnoj upravi se isto to može: imaš li veza, sam sebi daš koeficijent šefovski u izmišljenom odjelu ili upravi, i samo tračaš i pričaš s kradeze ovcima na položajima da se osiguraš. I tako prolaze godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare