To je to što me zanima!

Odlasku na bolovanje najviše su skloni državni službenici

Zaposlenici u državnim tvrtkama su 20 posto više odsutni s posla nego zaposleni u privatnom sektoru. Najmanju stopu bolovanja tijekom godine imaju tehnološke tvrtke
Vidi originalni članak

Europljani u prosjeku provedu 9,7 dana na bolovanju, Amerikanci šest, a Japanci pet, pokazalo je istraživanje PricewaterhouseCoopers-a na više od 2000 tvrtki i poslodavaca širom svijeta. Državni službenici su 20 posto više vremena odsutni s posla nego ljudi zaposleni u privatnom sektoru.

Česta je pritužba da državu zbog produktivnosti i zarade privatni vlasnici godišnje oštete i za nekoliko milijardi dolara.

- Gotovo je skandalozno da su državni službenici češće na bolovanju nego oni iz privatnog sektora. Naravno, poslodavci bi trebali imati sluha za prave bolesti, ali čini se da postoji drugačiji pristup u privatnom sektoru. Pravi troškovi mogli bi biti još i veći, jer u obzir treba uzeti gubitak produktivnosti i troškove zamjenskog radnika. - rekla je voditeljica studije Charlotte Linacre.

Najnižu stopu odsutnosti zbog bolovanja imaju tehnološke tvrtke sa samo 7,8 dana godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • šušur 28.04.2011.

    ah,da još jedna digresija:"podosta" godina je kod mene 40,imam još 25 godina do penzije,s 23 god. diplomirala.......i to je sve od mene.....

  • legalist 28.04.2011.

    Pitam se kako si ti sa 15 godina staža i podosta godina "upala" u državnu službu? Jeli te preporučija barba Luka? Ajde molim te nemoj pametovati.

  • šušur 27.04.2011.

    Pogotovo kad nas u RH!Radila sam 15 god. u privatnice,i evo sada sam u državnoj službi 2 god.Nikad, ali nikada nisam bila na bolovanju(Bogu hvala na zdravlju),sa fibrom idem radit i nikada nisam ni pomislila da ću sada češće na bolovanje jer sam u državnoj službi!Kad mi je dijete bolesno,moja mama bi ga odvela u doktora (sada je više nema,kod anđela je) ali sam se opet nekako organizirala!Odličan je učenik i sportaš.A oko mene sve na porodiljnom već po 5 god ( djeca sa izmišljenim dijagnozama) jer eto,čeka ih posao a baš ih briga kad im je država to omogućila.Umjesto da ih potjeraju i daju posao ljudima koji žele radit,a ne čekat ljenčine da se vrate i njihov sljedeći korak kako će dobit lovu i ležat doma tj.prevarit opet nas porezne obveznike!Sram ih bilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare