To je to što me zanima!

Pismo poslodavcima o problemima zaposlene mame

Naša čitateljica je jedna od nezaposlenih mama koja je zbog svoga djeteta imala problema sa poslodavcima. Više pročitajte u nastavku.
Vidi originalni članak

Zaposlena sam mama. S poslodavcima nisam imala puno sreće. Nakon svakog porodiljnog odsustva bila sam prisiljena tražiti novi posao. Svaki naredni posao bio je, za nijansu, slabijeg „ranga“, a samim tim i slabije plaćen. Pri tome, napominjem, da su poslodavci na svakom poslu bili jako zadovoljni mojim radnim učinkom, ali ni to mi nije puno pomoglo da zadržim posao.

Ljudi iz moje okoline uglavnom smatraju kako sam jako sposobna jer se svaki put snađem, brzo nađem posao te ga obavljam profesionalno i stručno.  Mislim da ne bi trebala biti zadovoljna samo činjenicom što brzo nađem novi posao nego i ostalim uvjetima koje mi pruža moj poslodavac.

Najveći problem je u tome što zaposlene majke nemaju pretjeranu mogućnost napredovanja ili bar mogućnost da ne stagniraju pored svoga obrazovanja i truda. Također, prate nas predrasude da su zaposlene mame manje fokusirane na radne zadatke te da često uzimamo bolovanje zbog djece. Također, predrasuda je da ćemo slabije raditi ako dođemo manje naspavane.  

Ovim otvorenim pismom želim ohrabriti poslodavce kako bi uvidjeli da su mame hrabre, odgovorne, vrijedne zaposlenice koje svoj maksimum ulažu u više životnih sfera, kojima bi i mali poticaj puno značio. 

Poruka poslodavcima

Činjenica je da mi jesmo prvo mame, ali trebate da znate da majčinstvo ženama donosi veću odgovornost. Po novim istraživanjima utvrđeno je da su žene čak i pametnije nakon poroda. Mame se kao lavice bore za svoju obitelj i ništa nam nije teško. Mame su, uglavnom navikle da obavljaju više poslova u isto vrijeme bez obzira što su (kronično) neispavane.

Vjerujte mi mame puno više strahuju od bolesti pa samim tim i od bolovanja nego vi. Uostalom, posao nas ionako čeka kada se vratimo s istog, zar ne? Kao zaposlenici, mame su, dokazano, sklonije timskom radu, normalno im je da pomažu drugima i imaju izraženu empatiju. Dragi poslodavci, pružite nam samo ono što zaslužujemo, a to je jednaku šansu i obećavam - isplatit će vam se!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Taychy 20.09.2012.

    Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare