To je to što me zanima!

Planeti upravljaju radnim tjednom i poslovima

Povećanje plaće nije uputno tražiti ponedjeljkom i utorkom jer se “popravljaju” pogreške iz prethodnoga radnog tjedna te daju otkazi
Vidi originalni članak

Traumatični odlazak na posao ponedjeljkom, subotnji noćni izlasci i nedjeljna obiteljska druženja nešto su što se iz tjedna u tjedan izmjenjuje istim ritmom. No to nije sve. Kroz raspoznavanje povezanosti dana i planeta astrologija nam daje čitav niz dodatnih informacija o karakteristikama pojedinih dana te nam tako pomaže pri odabiru prikladnih svakodnevnih poslova. Od davnih vremena dani u tjednu povezivali su se s planetima, tako da su u brojnim jezicima imena dana izvedena iz imena pojedinih planeta i pripadajućih bogova. Primjerice, nedjelja je na engleskom Sunday, tj. Sunčev dan, a ponedjeljak je Monday, odnosno Mjesečev dan. Kalendari su u prošlosti bili blisko povezani s astrološkim znanjima i pritom omogućavali bolju orijentaciju unutar svakodnevnih poslova. Prema astrologiji, svaki planet ima posebna svojstva, koja se tijekom tjedna iskazuju kroz pojedine dane. I poslovni stručnjaci pokušavaju odgovoriti na pitanje koji su dani povoljni za, primjerice, traženje povišice. Povećanje plaće nije uputno tražiti ponedjeljkom i utorkom zato što se tih dana “popravljaju” pogreške iz prethodnoga radnog tjedna te daju otkazi, tvrdi poslovni savjetnik John Challenger.
Tako je Challenger sastavio vodič za preživljavanje kroz radne dane i zaključio kako su ponedjeljak i utorak rezervirani za otkaze, srijeda za sastanke, četvrtak za intervjue za posao, a petkom je najbolje tražiti povišicu.

Ponedjeljak je idealan za obveze
Raspoloženje ljudi prvog dana u tjednu oscilira i u nekim trenucima može biti negativno. No to je dan kada se dobro posvetiti svim obvezama i komunikaciji. Međutim, svi dogovori koji se sklope u ponedjeljak često nisu trajni i podliježu promjenama, a idealan je za uvođenje promjena

Utorak je dan za velika postignuć
Utorak, kojem je “pokrovitelj” ratnički Mars, predviđen je za poslove u kojima trebate iskazati snagu i odlučnost. Imat ćete puno energije, koju ćete moći usmjeriti na najveća postignuća. To je dan natjecanja s drugima, pri čemu se uvijek trebate čuvati izražavanja nepotrebnog bijesa. Vašem tijelu godit će pojačana fizička aktivnost, pa nije loše pronaći vrijeme za vježbanje.

Srijeda je rezervirana za važne sastanke
Merkur je planet koji se povezuje uz funkcioniranje uma i komunikaciju. Srijedom puno lakše uspostavljamo kontakte, a uz to uspijevamo i potpuno racionalno promišljati. Taj dan posvetite prikupljanju novih informacija, učenju i pisanju. Zbog lake komunikacije s okolinom iskoristite priliku za nove planove, poslovne sastanke i najvažnije poslovne dogovore.

Pokretanje posla ostavite za četvrtak
Jupiter se u astrologiji smatra najblagotvornijim planetom jer nam pruža više nego što želimo. Zato je četvrtak izuzetno povoljan dan za sve aktivnosti u kojima vam za uspjeh obično treba pomoć s neba. Četvrtak je kao stvoren za polaganje ispita i pokretanje poslova. Budući da Jupiter sve umnaža velikom brzinom, povoljno je uložiti novac u banku ili odigrati neku igru na sreću.

Šefu se najbolje ispričati u petak
Budući da petkom upravlja Venera, planet ljepote i ljubavi, može se očekivati da će se tijekom tog dana puno lakše sklapati sporazumi i usuglašavati inače suprotstavljena mišljenja. Zato ga iskoristite za rješavanje nesuglasica sa šefom, kolegama ili poslovnim suradnicima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare