To je to što me zanima!

Političari s dubokim glasom biračima zvuče uvjerljivije...

Ljude s dubljim glasom drugi vide kao sposobne, dominantne i vjerodostojne, dok oni s visokim glasom nisu privlačni birači jer djeluju slabim i sklonima skandalu
Vidi originalni članak

Politički kandidati za parlamentarne izbore trebali bi govoriti što dublje kako bi osvojili više glasova na izborima, tvrde znanstvenici Sveučilišta Mcaster. Oni su kompjuterski kreirali visoke i duboke verzije istog glasa, koje su potom puštali ispitanicima.

Eksperiment je pokazao da ljude s dubljim glasovima drugi doživljavaju dominantnijima, sposobnijima i u njih imaju više povjerenja, dok one s visokim glasovima doživljavaju nesposobnijima i slabijima. Osim toga, dublje su glasove ispitanici ocijenili kao privlačnije, vjerodostojnije i s većim potencijalom vođe.

Jedina kategorije u kojoj je viši glas nadjačao dublji jest u kategoriji sklonosti ekscesima i političkim skandalima. Ne bi bilo loše za političare da počnu oponašati Barry Whitea, a to nije mala cijena za dodatne glasove. Ionako ulažu puno truda u svoj imidž, rekli su znanstvenici za časopis Evolucija i ljudsko ponašanje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Faustina009 16.11.2011.

    Muškarci sa dubljim glasom imaju više razine muškoga hormona testesterona, zato su poželjniji, markatniji i atraktivniji za suprotni spol, od onih sa manjim razinama muškog hormona, što se automatski refelektira na njihovo samopouzdanje - a veće samopouzdanje automatskli znači i veći uspjeh na poslu, politici i svugdje...

  • filister 16.11.2011.

    A mi budale to popusimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare