To je to što me zanima!

Prije no što se upustite u posao iz snova probajte ga

Kratko radno iskustvo u poslu koji vas zanima pomoći će vam da što lakše odlučite je li vrijedan \\\\\\"velikih\\\\\\" zaokreta u karijeri
Vidi originalni članak

Prije nego odlučite dati otkaz i prihvatiti se novog zaposlenja ili vlastitog “biznisa”, pokušajte steći nešto radnog iskustva u poslu kojim se planirate baviti. Kratka praksa ili stažiranje u tvrtki koju smatrate potencijalnim poslodavcem pokazat će imate li sposobnosti, ali i strpljenja baviti se tim poslom. Kontaktirajte ljude koji se bave djelatnošću koja vas zanima kako biste čuli i njihova iskustva. Saznanjima iz “prve ruke” uvidjet ćete izazove, ali i prepreke koje se pojavljuju u željenom poslu, kao i atmosferu potencijalne radne sredine. Tako ćete biti sigurni da je upravo taj posao vaš posao “iz snova” i izbjeći naglu ili pogrešnu odluku o otkazu.

PRIPREMANJE TERENA ZA RADIKALNE ODLUKE:
I minimalno radno iskustvo u djelatnosti kojom se želite baviti pružit će vam uvid u prednosti, ali i mane tog posla. Uvjerite li se da vaš “posao iz snova” nije kakav ste očekivali, spriječit ćete situacije koje biste mogli požaliti, poput naglog, nepromišljenog otkaza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare