To je to što me zanima!

Prva djeca su odlučnija i vrlo često postaju šefovi

Najstarija djeca postaju šefovi zahvaljujući jakoj disciplini, najmlađi u obitelji su kreativci, a srednji najbolje obavljaju nesebične poslove
Vidi originalni članak

Talenti, afiniteti i to kako se snalazite u poslovnom okruženju ne ovisi isključivo o genima ili inteligenciji već značajnu ulogu ima obitelj. Okruženje u kojem ste odrastali odredilo je hoćete li razviti diplomatske sposobnosti i izboriti se mirnim putem za ostvarivanje ciljeva ili ćete biti strogi i odlučni. Natjecateljski duh koji se razvija u obiteljima s više djece može biti jednako koristan u gradnji karijere kao i kreativnost koju razvijaju jedinci u igri. Prema redoslijedu rođenja ljudi razvijaju uloge i različito se razvijaju ovisno o okruženju u kojem odrastaju, kaže newyorški psihijatar Ben Dattner. Tako će najmlađima u obitelji najbolje ležati kreativni poslovi. S druge strane, prvorođena djeca nisu toliko fleksibilna jer od prvoga dana moraju poštivati pravila o tome kako i što treba učiniti. No zato su odlučnija i bolja u poslovima koji zahtijevaju izraženu odlučnost i jaku disciplinu. Zbog toga se prvorođena djeca nerijetko nalaze na vodećim pozicijama, a ako im se pruži prilika, vrtoglavo brzo napreduju u karijeri. Jedina mana im je što teška srca priznaju svoje pogreške i vrlo rijetko odustaju od svojih principa

BLIZANCI SE NADOPUNJUJU
Blizanci su povezaniji od starije ili mlađe braće i sestara. Dobro se razumiju i nadopunjuju, pa se često bave sličnim ili srodnim poslovima. U djetinjstvu se često svađaju, ali nakon puberteta dolaze do izražaja međusobno povjerenje i povezanost. Najpoznatije blizanke filmske industrije su Mary-Kate i Ashley Olsen, koje su se proslavile još u najranijem djetinjstvu glumeći u seriji “Korak po korak” najmlađu Michelle Tanner.

NAJMLAĐI VOLE RAD S LJUDIMA
Najmlađa djeca su otvorena, razigrana i odlikuju se istančanim smislom za humor. Najčešće se bave kreativnim zanimanjima u kojima svakodnevno komuniciraju s ljudima i uspješni su u marketingu, novinarstvu, prodaji i sportovima. Slavni najmlađi su Cameron Diaz, Steve Martin, Jim Carrey, Rosie O’ Donnell i Eva Mendes, koja ima tri brata.

NERAZDVOJNI I PRI BIRANJU KARIJERE
Blizanci koji imaju zajedničke  interese nerijetko završe u istom poslu, poput bivšeg poljskog premijera Jaroslawa Kaczynskog i njegova brata predsjednika Lecha. Rock grupu Bee Gees činila su tri brata Gibb, od kojih su dvojica bili blizanci - Robin i Maurice. Slavni blizanci nogometaši su Edin i Zemir Mujčin te Hajdukovci Zlatko i Zoran Vujović. 

SREDNJA DJECA ZNAJU ŠTO JE KOMPROMIS
Srednja djeca su dobri pregovarači, mirotvorci i ljubitelji kompromisa. Pokazuju odlične rezultate u zanimanjima koja podrazumijevaju nesebično pomaganje ljudima, poput liječničkih poslova, a nerijetko postaju vatrogasci. Također im dobro leži mehanika i rad sa strojevima. Poznati su: princeza Diana, Jim CarreyDavid Letterman i Richard Nixon.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • jelena 27.10.2008.

    Mary Kate i Ashley Olsen glumile su Michelle u seriji \"Puna kuća\", a ne u \"Korak po korak\" kako piše u članku :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare