To je to što me zanima!

S macho kolegama nije se lako dogovoriti jer su preegoistični

Zbog viška testosterona, muškarci postaju egoističniji zbog čega nisu skloni prihvatiti ideje drugih iako su dobre, već traže priliku kako bi se oni još više istakli
Vidi originalni članak

Višak testosterona može prouzročiti probleme na poslu, otkrila je nova studija Sveučilišta London College. Prema njihovim saznanjima, muškarci s povišenom razinom testosterona su previše samouvjereni te tvrdoglavi zbog čega se drugi dosta teško slažu s njima, piše Daily Mail

- Testosteron utječe na moć rasuđivanja i pojačava egoizam. U velikom broju slučajeva to nam omogućuju da se jače potrudimo naći rješenje problema, no ponekad nas povišena razina testosterona zaslijepi pa ne vidimo ideje drugih ljudi - ističe voditelj studije dr. Nick Wright. 

Potreba dominantnog pojedinca da dokaže svoje mišljenje, može biti izuzetno opasna, kao na primjer u poroti. U grupi je tanka granica između suradnje i vlastitih interesa. Ukoliko smo previše egoistični najvjerojatnije ćemo ignorirati dobre ideje, samo kako bi sami "zasjali", dodaje Wright. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alladin_1 03.02.2012.

    nisam znao da je to macho ponašanje, ja sam uvijek mislio da su to obična razmažena derišta gdje sve mora biti po njegovom, jer ako kojim slučajem nije, on dobije mali nervni slom i uvrijeđeno se naduri :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare