To je to što me zanima!

Sam svoj PR majstor: Bodrite sami sebe i vjerujte u uspjeh

Vrijeme je za samoreklamu: Otkrijte koje zapreke stoje na putu samopromidžbe i analizirajte kako se osjećate dok govorite o sebi. Jeste li napeti, zabrinuti...
Vidi originalni članak

Baš kao i proizvodima, i vama je potrebna dobra reklama na tržištu rada. Želite li da vas poslodavci, šefovi i kolege zamijete, ovladajte tehnikama samopromidžbe te budite sam svoj PR majstor. Tajna je u tome da pronađete zlatnu sredinu između samozatajnosti, kad o sebi premalo govorite, te narcisoidnosti, kad se suviše hvalite šaljući poruku da je vaš ego veći od stručnosti. Kako biste pronašli tu zlatnu sredinu, pustite da o vama, umjesto riječi, govore vaša djela, hrabro priznajte neuspjehe te nesebično promovirajte svoje kolege. U poslovnom su svijetu važni rezultati, a ne riječi. 

Pozornost ćete stoga lakše privući onim što ste već odradili, nego nečim što tek namjeravate napraviti. To što vjerujete da će se u budućnosti otvarati nova radna mjesta i da će se pokrenuti zapošljavanje, nije isto što i reći: “Pokrenuo sam tri proizvodne tvrtke koje zapošljavaju 200 ljudi“. Da biste privukli pozornost, recite koje ste probleme uspješno riješili, koje ste novine uveli u poslovanje ili koje ste projekte pokrenuli te kako ste savjetima pomogli drugima da ostvare svoje ciljeve. Kolege će promovirati vas ako vi promovirate njih. Pohvalite ideje i projekte te se veselite njihovu uspjehu. 

Dovoljno dobri? Najbolji! Bodrite se i hvalite se, ali hvalite i kolege

Nemojte biti ogorčeni ako vaši kolege i šefovi nisu sami automatski uvidjeli vaše kvalitete i poslovne uspjehe. Nikad nemojte misliti kako niste dovoljno dobri za posao koji radite i ne opterećujte se previše onim što kolege o vama misle ako se pohvalite svojim rezultatima.

Uspjeh motivira  ljude i potiče na kreativnost

Ako ne vjerujete u sebe, tko će u vas vjerovati? Bez ustručavanja pronađite načine na koje ćete istaknuti svoje sposobnosti te pokazati šefovima koliko vrijedite. Pohvalite se pred ljudima kojima će vaš uspjeh dati krila i kreativnu energiju.

Bez grama srama obavijestite cijeli svijet o uspjehu

Pažljivo razradite plan uz pomoć kojeg ćete važnim ljudima u tvrtki skrenuti pozornost na svoja poslovna postignuća. Sastavite popis svih svojih znanja, vještina, sposobnosti i dosadašnjih poslovnih rezultata. Kad završite rad na važnom projektu, ne budite skromni, nego nadređene obavijestite usmeno ili dopisom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bettyboop25 13.05.2013.

    Bodrim se u svakom obavljenom poslu.Ali hvaliti sam sebe tu sam protiv,kolege rado pohvalim.!

  • SNJESKOVICH 13.05.2013.

    ja sam više pobornik indirektne samo-promocije...... ne bih htio ispasti kao Ciganovic i Modni Macak :))

  • mila 19 13.05.2013.

    Bravo JA! i tako svaki dan po 100 puta!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare