To je to što me zanima!

Šetnja i slušalice u ušima će spriječiti izgaranje od posla

Ignoriranje mailova i isključivanje osjećaja koliko god je to moguće jedini su proutotrov za jadikovanja o plaći ili šefu te tračeve i zakulisne igre pojedinaca
Vidi originalni članak

U žrvnju svakodnevnih radnih zadataka, pritisnuti rokovima i količinom posla, rijetki su zaposlenici imuni na stres. Pripišu li se tomu zakulisne korporativne borbe, neprestane žalopojke najbližih kolega te nemogućnost rada bez emocija, postoji i objektivan strah od gubitka zdravog razuma. Nasreću, već i slušalice u ušima mogu spriječiti lavinu neželjenih reakcija i sačuvati duševni mir svakog pojedinca. Jedan od najopasnijih “nemogućih” radnih uvjeta svakako je grupna dinamika unutar tvrtke popraćena neizostavnim trač-partijama. 

Međutim, radna mjesta nisu školske učionice pa će se zaposlenik istaknuti ignoriranjem sočnih sadržaja te koncentriranjem samo i jedino na nove radne izazove. Na drugom su mjestu stalne pritužbe o prevelikom pritisku, “preteškom" šefu i skromnim primanjima. Bez obzira na to jeste li onaj koji sluša ili onaj koji se jada, informacije jednostavno stižu na krivu adresu jer sugovornik najčešće nema nikakve ovlasti kako bi išta promijenio.

S toga umjesto da uzaludno trošite vrijeme i energiju, nakratko ustanite od stola. Možda će vas upravo šetnja na svježem zraku poštedjeti nepopravljivog izgaranja na radnome mjestu. 

Bez previše emocija na radnome mjestu 

Izbjegavajte verbalna prepucavanja i ništa ne uzimajte osobno, a na provokacije reagirajte s odmakom. 

Zbog mailova se ne ostavlja započeto 

Nikome u opisu posla ne stoji: “ODMAH odgovarajte na e-mail jer bi računalo moglo eksplodirati!”. Ako je toliko hitno, pošiljatelj će nazvati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare