To je to što me zanima!

Snovi i noćne more o poslu ukazuju na skrivene brige

Došli ste goli na posao, prikazujete krivu prezentaciju ili se svađate sa šefom? Noćne more o poslu otkrivaju kako se nosimo s problemima
Vidi originalni članak

Oko 80 posto žena i 60 posto muškaraca sanjalo je posao ili imalo noćne more o poslu, a čak 65 posto žena i 43 posto muškaraca budilo se iz tih snova u hladnom znoju, užasnuti proživljenim iskustvom. Rezultati su to britanske studije, koji su između ostalog pokazali da zaposlenici najčešće sanjaju da se svađaju sa šefom, kasne na važan sastanak, maštaju o kolegici ili prikazuju krivu prezentaciju.
Česti su i snovi o gubitku podataka prije sastanka, dolasku na posao gol, dobivanju otkaza te ubijanju šefa.
- Snovi mogu ukazati na probleme koji nas brinu, a kojih nismo svjesni u tolikoj mjeri. Oni će nam pomoći da prepoznamo svoje  emocionalne probleme, ali i da pronađemo rješenje. Iako noćne more mogu biti strašne, one nam zapravo pokazuju način na koji se suočavamo s problemom -  objasnio je stručnjak za snove Craig Hamilton-Parker. Sanjate li da ste došli na posao goli san na dramatičan način otkriva vašu ranjivost i izloženost u određenom području. Obično se ti snovi javljaju nakon promaknuća ili upisa nove škole. Taj san otkriva koliko je sanjač fokusiran na područje koje mu je za sada još uvijek nepoznato.

NESPREMNOST UKAZUJE NA PERFEKCIONIZAM
Sanjate li da dolazite nepripremljeni za sastanak, prikazujete krivu prezentaciju ili ste izgubili podatke, vjerojatno sebi u stvarnosti nikad ne dopuštate pogreške i nepripremljenost. Ljudi koji ih sanjaju generalno su vrlo uspješni profesionalci i daju maksimum od sebe na poslu.

SUOČAVANJE S PROBLEMIMA U SNOVIMA
Neugodni snovi o poslu nipošto ne otkrivaju budućnost niti predviđaju javnu sramotu, tvrdi stručnjakinja za snove Gillian Halloway. Oni su jednostavno odraz vaše tjeskobe i vaš način njezina procesuiranja jer ste trenutno suočeni sa situacijama koje su vam nepredvidljive.

DETALJI OTKRIVAJU PORUKU
Osjećate li da se u snovima o poslu krije dublja poruka dobro je razraditi je i pokušati otkriti što vam san poručuje. Obratite pozornost na detalje, određene ljude, boje, pa čak i brojeve u snu.

ŠEF ILI VLASTITA KONTROLA?
Snovi o šefu mogu ukazivati na problem s autoritetima i kontrolom, osjećaj gubitka slobode ili kreativnosti

Idi na 24sata

Komentari 5

  • olnada 02.11.2009.

    Nastavak:odgovor Karteru-nisam strucnjak,bavim se amaterski time.Pozdrav

  • olnada 02.11.2009.

    Odgovor Karteru:vjerojatno si sebe pratio/promatrao-kako si to prije cinio,kako si se ponasao,da bi iz tog nesto naucio,ili shvatio da si u redu.Pa si,vjerojatno shvativsi da si ok,totalno neprikladno odjeven izasao pred svijet-nov,jak,siguran u sebe.Cak ako izadjem u pidjami u centar grada-ja sam ok-tvoja podsvjest te vodila.

  • buca00 29.10.2009.

    karter- ne znaci nista, samo se tvoja podsvijest poigrava tobom

Komentiraj...
Vidi sve komentare