To je to što me zanima!

Špijuniranje na radnom mjestu sve je češća pojava

Pretjerano zabadanje u tuđe poslove, ako je svakodnevno, može se razviti u opasnu ovisnost koja može narušiti sklad među kolegama
Vidi originalni članak

Špijuniranje je sve učestalija pojava na radnome mjestu. Ne samo da se znatiželjno osluškuju tuđi telefonski razgovori nego se sve više zaviruje u privatnu poštu, privatne baze podataka, podatke o plaćama i u informacije o marketingu. Novija istraživanja pokazuju da čak 35 posto informatičkih tehničara u velikim korporacijam pregledava informacije koje uopće nisu relevantne za njihov posao, tvrdi američko istraživanje. Špijuniranja ima na svim razinama, od tajnice do direktora tvrtke, a razlog tome nije samo ljudska znatiželja. Recesija je unijela nemir i nesigurnost među ljude, pa se zaposlenici često žele uvjeriti da im posao nije upitan. No i konkurencija je golema, te postoji stalna potreba za podatkom više kako bi se ostvarila određena prednost. Ipak, špijune često otkriju, a osim što nepovratno gube povjerenje kolega, većina ih ostane bez posla.

Najbolja zaštita od nametljivaca
Da biste se zaštitili od preznatiželjnih “istraživača”, dobro je ne davati svoje kompjutorske lozinke kolegama koje ne poznajete dovoljno dobro. Radni stol je dobro zaključavati i ništa ne ostavljati na njemu. No ponekad je potrebno ostale upozoriti na integritet i poštenje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Beauty Ass 28.07.2009.

    Bilo bi dobro da se špijunira isključivo na poslu, ali to nam susjedi čine svakodnevno. Konstantno nas špijuniraju, virkaju kad dolaziš, odlaziš, tko nam dođe ili ode...ma sve znaju.

  • john88 27.07.2009.

    treba se špijunirati jer mnogi seksaju na radnome mjestu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare