To je to što me zanima!

Stariji zaposlenici znatno su produktivniji od mlađih kolega

Visoko kvalificiranim i mlađim zaposlenicima radni zadaci prije dosade, što umanjuje njihovu koncentraciju i povećava broj grešaka, otkrilo je istraživanje
Vidi originalni članak

Iako stariji zaposlenici nemaju toliko elana i energije za posao poput mlađih, oni to kompenziraju svojim radnim iskustvom, pribranosti u stresnim situacijama i spremnošću na timski rad, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Manheim. Visoko obrazovani i mlađi ljudi prilikom obavljanja zadataka griješili su puno više nego stariji kolege, zaključili su znanstvenici promatrajući produktivnost radnika s obzirom na njihovu dob u njemačkoj kompaniji Mercedes-Benz.

Smatraju kako visoko kvalificiranim radnicima posao prije dosadi pa na njega nisu toliko koncentrirani. Stariji zaposlenici rijetko ozbiljno griješe upravo zato jer imaju puno iskustva pa će bi kompanije mogle izgubiti na efikasnosti ako ih budu slali u prijevremena mirovine, tvrde stručnjaci.

Žene su bolje u "starijim" timovima

U mnogim europskim zemljama vlada trend "pomlađivanja" osoblja na poslu, što nije dobro za poslovanje, ističu istraživači. Osim toga, oni su otkrili kako je velik broj žena u mlađim timovima zaposlenika loš za produktivnost, dok je prisustvo žena u starijim timovima vrlo korisna za poslovanje.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • skysky 21.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • skysky 21.04.2011.

    Mi mlađi i napravimo cijeli posao, a oni piju kave i smiju nam se na svojim sastancima!

  • malmo1 18.04.2011.

    ima u ovom istine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare