To je to što me zanima!

Svaki četvrti bogataš izbacio je svoju djecu iz nasljedstva...

Strah da će olako potrošiti njihovo bogatstvo najčešći je razlog zašto bogataši u oporuku ne stavljaju svoju djecu, no Britance brine i pravo nasljedstva u više brakova
Vidi originalni članak

Gotovo pet posto ljudi čije se bogatstvo procjenjuje na 8,7 do 17,5 milijuna kuna, u oporuku ne stavi obitelj, dok isto napravi skoro 13 posto onih čije bogatstvo doseže 87 milijuna kuna, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke za menadžment Barclays Wealth. 

Novac je čest izvor sukoba, a oko 37 posto imućnih pojedinaca sukobilo se sa svojim najbližima upravo zbog njega, otkriva istraživanje. Svaki četvrti bogataš izbacio je svoju djecu iz oporuke jer im ne vjeruju da će paziti na bogatstvo, već će ga samo trošiti. 

Oko šest posto bogatih Britanaca nema namjeru svoj novac ostaviti djeci, jer smatraju kako zarađivanje donosi sreću, a ne nasljedstvo. Bogati pojedinci u Africi, Latinskoj Americi i Bliskom istoku imaju više povjerenja u svoje potomke, dok Britanci nemaju, najvjerojatnije zbog velike stope razvoda i drugog vjenčanja, potvrđuje istraživanje. 

- Kako su drugi i treći brak sve češći, pitanje nasljedstva postaje sve kompleksnije zbog djece iz prvog braka i drugog, odnosno trećeg. Novac izaziva razdor, s time da bogatiji pojedinci češće doživljavaju sukobe radi novca - ističe Catherine Grum iz Barclays Wealth. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jaded 14.11.2011.

    uopće nije bitno je li netko bogat ili ne, već je bitno kako je odgojio svoju djecu. ako si kreten, svejedno ti je koliko imaš nasljedstva, isto ćeš potrošit i 20 i 200 tisuća eura.

  • user_32967 14.11.2011.

    Tako je i ja bih samo plodio sve oko sebe, samo zakon je zahebana stvar, čim ti imaš djecu žena ti može oduzet pola imovine pa tako bi se tvoje bogatstvo jako brzo fragmentiralo i to po proporcionalnoj metodi - polovina, četvrtina, osmina, šesnaestina... na kraju bi imao taman za platit parking.

  • panika135 14.11.2011.

    da sam toliko bogat imao bi 20 zena i 40 djece, djeca su jedino pravo bogatstvo, sto ce ti sve ak se to dijeli na 2 razmazena derista ka mozes prehraniti cijeli vrtic svoje djece

Komentiraj...
Vidi sve komentare