To je to što me zanima!

Tko je osvojio komplet knjiga za učenje matematike?

Pametna kuna poklanja vrijedne i edukativne poklone - za sve željne učenja i dodatnog obrazovanja.Saznajte tko su dobitnici nagrada!
Vidi originalni članak

Pametna kuna i matematički klub Mathoteka poklanjaju tri kompleta knjiga za samostalno učenje matematike. Dobitnici nagrada su:

Helena Bošković iz Vinkovaca: "M-edicina A-tomska fizika T-ehnologija E-lektronika M-ehanika A-utomatika T-elekomunikacije I-nformatika K-emija A-lfa i omega svega je matematika!",

Ivan Vidović iz Slavonskog Broda: "Učenjem matematike tjeramo se da razmišljamo logički i rješavamo zadatke. Ona nas uči kako biti precizan s mislima i riječima. Te vještine su jako bitne u različitim područjima života",

Tajana Štrbac iz Svetog Ivana Žabno: "Bitno je znati matematiku da mogu izračunati kolika je vjerojatnost da ću osvojiti knjige...nadam se da je moja matematika točna i da ću dobiti knjige".

Dobitnici će o osvajanju nagrade biti obaviješteni telefonskim putem. U nastavku saznajte više o nagradama. 

Matematički klub Mathoteka i Tao matematike

Tao matematike je put jednostavnog, cjelovitog, sustavnog, jezgrovitog i samostalnog učenja matematike. Nakon 20 godina rada sa studentima i srednjoškolcima odlučili smo tiskati knjige koje će u obliku tečajeva pokriti cijelu matematiku na jedan novi način - postupno, jezgrovito, jednostavno - uz osnovnu teoriju, veliki broj riješenih oglednih ispitnih primjera i zadataka za vježbu s rješenjima, te sustavno razrađene formule po cjelinama. Uz ove knjige gubi se potreba  za instrukcijama ili dodatnom literaturom. Kad obitelj jednom kupi komplet knjiga - riješili su pitanje matematike (bez kupnje novih knjiga, bez instrukcija, ...) za svu svoju djecu.

Knjige su na prvom mjestu namijenjene studentima svih fakulteta za polaganje ispita i kolokvija bez potreba za instrukcijama, zatim učenicima svih srednjih škola - posebno maturantima za pripremu mature, te predavačima kao radni materijal. Iz tiska je tijekom ove godine izašlo 9 knjiga, u dva kompleta:

Komplet MATEMATIKA 1:

"Osnove matematike", "Geometrija", "Funkcije", "Limesi - nizovi i redovi", "Derivacije s primjenom", "Integrali s primjenom", "Diferencijalne jednadžbe s primjenom", "Gospodarska i financijska matematika"

Komplet LINEARNA ALGEBRA:

"Matrice i determinante", "Vektori" (treba izaći iz tiska u listopadu)

U pripremi su još i ostale knjige koje, obrađene na isti jedinstveni način, pokrivaju sve matematike na svim fakultetima i srednjim školama (Postanak i povijest matematike, Funkcija više varijabli, Višestruki integrali, Numerička matematika, ...). Više o knjigama naći ćete na stranici www.mathoteka.hr. Ovdje knjige možete i prolistati, a moguće su i online narudžbe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare