To je to što me zanima!

Tko strpljivo i pametno ulaže, taj će dobro zaraditi

Dugoročno ulaganje nosi mogućnost zarade sa sigurnošću od 95 posto, pod uvjetom da ste novac uložili u dionice dokazano stabilnih tvrtki
Vidi originalni članak

Planirate li uložiti u dionice, zapitajte se želite li biti dugoročni investitor ili samo kratkoročno ulažete svoj novac i za nekoliko dana planirate prodati dionice. Kratkoročno ulaganje mnogo je riskantnije, a dugoročne investicije mnogo su sigurnije. Ulagači na duge staze ne trebaju se brinuti zbog kratkoročnih oscilacija cijena dionica jer one u većini slučajeva nisu vezane uz poslovanje tvrtke, nego su rezultat psihologije tržišta. Ako ste spremni čekati dulje vrijeme, vaša su sredstva 95 posto sigurna. Pod uvjetom da ste novac uložili u dionice dokazanih i afirmiranih tvrtki koje dobro i stabilno posluju. No treba uzeti u obzir da uvijek postoji određen rizik. Ako ste totalni početnik, budite oprezni i ne srljajte jer ako žudite za velikom zaradom, veće su šanse da ćete napraviti krivi potez u krivo vrijeme.

Preko brokera vi određujete cijenu dionica
Želite li kupiti dionice koje izlaze na burzu, prvo u jednoj banci podnesite Zahtjev za kupnju dionica i uplatite iznos novca koji ste namijenili kupnji dionica. Planirate li trgovati dionicama, morate odabrati brokera i imati račun otvoren u Središnjoj depozitarnoj agenciji (SDA). Nakon potvrde o upisu dionica, broker će, ako želite prodati dionice, podnijeti zahtjev za prebacivanje vaših dionica s računa SDA na njegov račun, a potom će na burzi ponuditi vaše dionice po cijeni koju odredite. Bude li zainteresiranih kupaca, vaše će dionice biti prodane.
Prije nego što odredite cijenu svoje dionice, redovito pratite kretanje cijena dionica na tržištu tijekom nekoliko dana ili tjedana. Tako nećete svoje dionice niti precijeniti niti podcijeniti i prodati ih prejeftino. Na stranicima poput www.limun.hr i http://investor.business.hr možete provjeriti cijenu svojih dionica na burzi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare