To je to što me zanima!

Tri četvrtine Hrvata se na svom radnom mjestu udeblja 7,7 kg

Nezdrava prehrana, stres, nedostatak sna i preskakanje obroka razlog su zašto se Hrvati debljaju na poslu, a nakupljanju kilograma znatno su skloniji muškarci
Vidi originalni članak

Prosječan Hrvat na poslu se udeblja 10,6 kilograma, a Hrvatica tri kilograma manje, utvrdilo je istraživanje portala Moj Posao provedeno na 500 ljudi. 

Gotovo tri četvrtine Hrvata udebljalo se 7,7 kilograma otkako su počeli raditi, dok je smršavjeti uspjelo svega njih 13 posto. Tijekom radnog vijeka zaposlenik u prosjeku nakupi 10 kilograma viška, a najčešći krivac za to su sjedenje, stres, nedostatak sna i preskakanje obroka. 

Oko 45 posto ljudi na poslu jede pecivo ili sendvič, a grickalice su omiljeni obrok za njih tri četvrtine. Tek mali dio njih jede voće i hranu pripremljenu kod kuće, a dodatan izazov za sve zaposlenike su rođendani koje većina slavi uz kolače i slatkiše, potvrdila je studija.  

Međutim, višak kilograma zaposlenici lako mogu skinuti jer 87 posto tvrtki omogućuje svojim zaposlenicima određenu vrstu rekreacije, a dio njih i subvencionira članarinu u teretani. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gkzone 19.08.2012.

    meni se to ne može dogodit...

  • MarkoJuričan 30.07.2012.

    Živa istina ali tome pridonosi i poskupljenje zdrave hrane.

  • venti 28.07.2012.

    što je ovaj članak prepisan.preveden iz stanog tiska. "87% poduzeće omogućava i subvencionira teretane", ili se tu misli na lučke radnike, raznosače kofera, nosače kašeta po trgovačkim centrima i ostalim transportnim radnicima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare